Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bijeli stigli u Istanbul, dočekalo ih jako policijsko osiguranje

27.07.2016.

13:14

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jučer je i Monaco doputovao ovdje, a kad se već igra u Istanbulu logično je da su se onda i pobrinuli za sigurnost. Ako ćemo tako razmišljati, i u svakodnevnom životu se imamo čega bojati. Ma što god bude, mi smo spremni, rekao je Tomasov.

Malo iza podneva po lokalnom vremenu stigli su nogometaši Rijeke u Istanbul. U zračnoj luci Ataturk dočekalo ih je brojno policijsko osiguranje. Putem do obližnjeg hotela riječku je ekspediciju pratilo nekoliko vozila s naoružanim osiguranjem. Oko Wyndham Grand hotela raspoređene su policijske snage s dugim cijevima, nakon posljednjih događanja, ništa domaćini ne žele prepustiti slučaju. Nesvakidašnja situacija nije nimalo omela 40-tak pripadnika Armade koji su doputovali bodriti svoje ljubimce. I u momčadi malo tko razmišlja o sigurnosnom aspektu.

Jučer je i Monaco doputovao ovdje, a kad se već igra u Istanbulu logično je da su se onda i pobrinuli za sigurnost. Ako ćemo tako razmišljati, i u svakodnevnom životu se imamo čega bojati. Ma što god bude, mi smo spremni, rekao je Marin Tomasov.

Matjaž Kek isključivo je orijentiran na nogomet i ono što njegovu momčad čeka sutra na stadionu Fatih Terim.

Čeka nas izuzetno jak protivnik, a s druge strane to je veliki izazov za nas. Kvalitetni su, ostali su u istom sastavu. Moćni su na svom travnjaku, imaju organizaciju i sustav igre te pojedince koji čekaju velike europske transfere. Ali, mi se prije svega moramo posvetiti našim dobrim stvarima i našim problemima. Svi igrači su željni zaigrati ovdje u Istanbulu, rekao je Kek po slijetanju.

Želja je, kaže, odigrati dobru utakmicu i izvući što bolji rezultat pred uzvrat.

Pozitivan rezultat značio bi da nismo izgubili. Ponekad treba imati i malo sreće. Prvi put ove sezone bit ćemo pod pritiskom. Pod povećalom će biti naš defanzivni blok, do sada smo mi bili koji smo diktirali ritam igre. Basakshehir je, nakon Stuttgarta, zasigurno najjači protivnik s kojim smo se susreli u kvalifikacijskom dijelu natjecanja. Ali da ne vjerujemo u prolaz, ne bi ni dolazili u Tursku. Protivnik je težak, ali i izazovan. Mora nas nositi sportski motiv i inat, ali moramo ući i s dosta pameti. Taktički disciplinirano, ali uvijek sa željom da udarimo na njihovu zadnju liniju koja ne djeluje još uvijek onako sigurno kako je djelovala u prošlom prvenstvu, rekao je Kek.

Bijeli će trening na Terimu odraditi večeras u 19 i 30, a susret je na rasporedu sutra u istom terminu. Prijenos ćete moći pratiti u programu Radio Rijeke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.