Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bijeli trenirali na Pittodrieu; Kek: Sportaši smo i vjerujemo u preokret

22.07.2015.

19:39

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Došli odigrati onako kako Rijeka zna odigrati u Europi i pokazati se u najboljem svijetlu. Kao sportaši vjerujemo da se možemo vratiti u ovaj dvoboj, rekao je Kek.

I dok su nogometaši Rijeke po dolasku u Škotsku djelovali opušteno, ali itekako svjesni teškog zadatka koji ih sutra očekuje, Matjaž Kek bio je krajnje ozbiljan. Pred malobrojne hrvatske i nešto brojnije domaće novinare izašao je je u društvu Marina Leovca.

Došli smo sa samo jednim ciljem, a to je pobjeda. Da bi nam to pošlo za rukom moramo dati sve od sebe. Mi igrači vjerujemo da možemo proći i tako ćemo se sutra postaviti, kratko je Leovac prenio stav bijele svlačionice.

Puno smo toga propustili u prvoj utakmici. Aberdeen ima veliku prednost, a mi smo došli odigrati onako kako Rijeka zna odigrati u Europi i pokazati se u najboljem svijetlu. Kao sportaši vjerujemo da se možemo vratiti u ovaj dvoboj, kratak je bio Kek u uvodu.

U Rijeci je ostao ozlijeđeni Lešković, a zdravstveno stanje Mirala Smardžića moglo bi zadati nove poteškoće pri slaganju uže obrane.

Samardžić je upitan jer je jučer imao povišenu temperaturu. Ako budemo morali, improvizirat ćemo. Upitan je i Močinić, a moramo vidjeti može li Ristovski odigrati dvije utakmice u tako kratkom razmaku. On je tek desetak dana u treningu s ekipom, rekao je Kek te po običaju o sastavu nije želio govoriti. 

Po prvi se put Kek našao u situaciji da u dvoboju mora loviti zaostatak iz prvog, k tome i domaćeg susreta.

Nikada nisam kod kuće izgubio, ali sve dođe prvi put u životu. Kako god ovo završilo, pozitivno ili negativno, moramo gledati da na Kantridi osim onih 25 minuta nije bilo dobro, da smo sa svojim greškama omogućili taktički jako discipliniranim gostima da dođu do prednosti koja nas je šokirala. Teško je kad na gostovanju moraš juriti rezultat. Taj rezultat daje veliku prednost Aberdeenu. Ali u sportu i nogometu se događaju iznenađenja i preokreti i mi vjerujemo da smo sposobni odigrati bolje nego na Kantridi. Uz svo dužno poštovanje prema protivniku koji nas je na Kantridi visoko i zasluženo pobijedio. Aberdeen je kvalitetna momčad s puno kvalitetnih pojedinaca i bit će to sutra prava utakmica, završio je Kek te se uputio na trening na travnjaku  Pittodriea.

Riječ je o zanimljivom zdanju, koje međutim ne zadovoljava ni osnovne uvjete za igranje europskih utakmica. I dok se odgovorni u UEFA-i na Kantridi bez zadrške hvataju za metar i mjere razmak između parkiranih kola hitne pomoći i vatrogasnog vozila, negdje drugdje spremni su progledati kroz prste. I to poprilično. Pa tako novinare put od press centra do mjesta na tribini vodi po terenu, pokraj klupa za stručni stožer i rezervne igrače. I ovo klupa treba shvatiti doslovno. Takve raritetne primjerke teško još negdje pronaći. Ne zamaraju se domaćini niti sa standardima press centra, tek nekoliko stolica u skučenom prostoru. Komentatorske pozicije, sa svih strana okružene navijačima, priča su za sebe. Stupovi krova zaklanjaju pogled, gle čuda, baš na oba peterca i oba gola. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.