Hrvatski radio

Radio Rijeka

Božićna revija i nagrade za kraj uspješne sezone sinkroplivačica Primorja

20.12.2018.

12:55

Autor: Radio Rijeka

Foto: Mladen Juranović / Primorje Aqua Maris

Foto: Mladen Juranović / Primorje Aqua Maris

Foto: - / -

Pred prepunim tribinama Bazena Kantrida, održana je još jedna uspješna Božićna revija sinkroplivačica, kojom je zaključena još jedna superuspješna klupska sezona. Na reviji je nastupilo čak 90 plivačica, u rasponu od 4 do 19 godina starosti.

Za temu ovogodišnje revije izabran je crtić "Frozen", odnosno "Ledeno carstvo". Scenarij i koreografiju revije zajednički potpisuje cijeli stručni tim (Valeria Petrachina, Aleksandra Saršon Pezelj, Monica Lazarić, Jelena Garabiljević, Marija Šavko, Rebecca Domika, Marta JeličićIvana Host, Iva Matanović i Tara Pavić) koji je priču prebacio u bazen, dok tradicionalno izvrsnu scenografiju i izradu kostima potpisuje Aleksandra Saršon Pezelj.

Revija je započela službenim dijelom, u kojem su nagrađene najuspješnije plivačice Primorja Aqua Marisa. Među kadetkinjama, to su Antonija Tadić, Lena Glavačević i Tara Turalija, zatim mlađe juniorke Ivana Radetić, Ivona Stojšić i Maria Glavačević, juniorke Matea Butorac, Magdalena Radovčić i Petra Juranović, dok su najbolje seniorke Matea Butorac, Rebecca Domika i Tea Mustać.

Ukupno najuspješnija plivačica u protekloj sezoni  je Matea Butorac, dok su Tea Mustać, Petra Juranović, Maria Glavačević, Ivona Stojšić, Ivana Radetić i Andrea Kosanović nagrađene za deset godina vrijednog i uspješnog treniranja i nastupanja za Primorje.

Klub je posebno ponosan na svoje reprezentativke koje su sudjelovale na Europskom prvenstvu za juniorke u finskom Tampereu i Svjetskom prvenstvu za juniorke u Budimpešti te Mediterranean Cupu (ex COMEN) za mlađe juniorke u španjolskoj Sevilli, na kojima su ostvareni i zapaženi rezultati.

Posebno priznanje klub je dodijelio Rebecci Domiki za njenu dugogodišnju uspješnu karijeru plivačice, koju od ove sezone nastavlja kao trenerica u klubu. Domika je godinama bila najbolja hrvatska sinkroplivačica s velikim brojem osvojenih naslova državne prvakinje i nizom reprezentativnih nastupa. Još jedno posebno priznanje dobio je Mladen Juranović za dugogodišnje aktivno sudjelovanje u radu kluba.

Nakon dodjele zasluženih priznanja izvedena je revija koja je prekrasno završila formiranjem broja 2019, čime su plivačice pozdravile oduševljenu publiku i pozvale ih da prate njihove uspjehe i u novoj sezoni.

Nagrađene sinkroplivačice (Foto: Mladen Juranović / Primorje Aqua Maris)

Nagrađene sinkroplivačice (Foto: Mladen Juranović / Primorje Aqua Maris)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.