Hrvatski radio

Radio Rijeka

Branka Malnar brončana

17.03.2013.

18:25

Autor: Hina / Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novinarka Hrvatskog radija Rijeka Branka Malnar osvojila je brončano odličje u kombinaciji (veleslalom, skijaško trčanje) na 60. Svjetskom prvenstvu novinara skijaša, koje je od 10. do 17. ožujka, održano u talijanskom skijalištu Passo Tonale.

Na 60. jubilarnom Svjetskom prvenstvu, u organizaciji Međunarodne organizacije novinara skijaša (SCIJ), nastupilo je 210 novinara iz 32 zemlje, a među njima i deset iz Hrvatske, koji su se natjecali u muškoj i ženskoj konkurenciji u tri dobne skupine.

Osim sjajne Branke Malnar, koja se na pobjedničko postolje popela u seniorskoj kategoriji (iznad 55 godina), ostali hrvatski novinari-skijaši više su se držali olimpijske devize važno je sudjelovati, ali u povijesti će trajno ostati zapisano da su boje hrvatskih novinara skijaša na jubilarnom Svjetskom prvenstvu branili još i Dan Figenwald (HTV), Barbara Štrbac (TV Nova), Ana Raić Knežević, Petar Fabijan i Ico Mikuličić iz Novog lista, Srđan Vrančić i Tom Dubravec (Cropix) Mirjana Šošić (umirovljenica) i kapetan novinarske selekcije Danijel Popović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.