Hrvatski radio

Radio Rijeka

Buljubašić: Zaslužili smo sezonu završiti na trećem mjestu

04.05.2017.

14:53

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zaslužili smo da ovu sezonu završimo na trećem mjestu, to je naša realnost. Sezona je brzo došla kraju, a bilo je dobrih i loših trenutaka. Nadam se da će publika doći u velikom broju i popuniti tribine te da ćemo se pozdraviti na najbolji mogući način, poručio je Buljubašić.

Kraju se bliži vaterpolska sezona. Pred vaterpolistima Primorja Erste banke ove je subote prva utakmica doigravanja za treće mjesto protiv splitskog Mornara.

Došli smo do kraja poprilično teške sezone. Bilo je uspona i padova. Što se mene tiče, zadovoljan sam. Bio je užitak raditi s ovim dečkima. Ove dvije utakmice s Mornarom u borbi za treće mjesto trebale bi dati obol cijeloj sezoni. Mi smo favoriti i nadamo se da ćemo sve riješiti u dvije utakmice, rekao je trener Primorja Igor Pezelj.

Sa statusom favorita slaže se i kapetan riječke momčadi Ivan Buljubašić.

Da, favoriti smo, imamo bolji omjer u dosadašnjim susretima. Ali sada nemamo više prava na grešku. Zaslužili smo da ovu sezonu završimo na trećem mjestu, to je naša realnost. Sezona je brzo došla kraju, a bilo je dobrih i loših trenutaka. Nadam se da će publika doći u velikom broju i popuniti tribine te da ćemo se pozdraviti na najbolji mogući način, poručio je Buljubašić.

Susret protiv Mornara igra se u subotu na bazenu na Kantridi u 20:30.

A odlučujući ogled u borbi za treće mjesto je i pred vaterpolisticama Primorja. U petak u Šibeniku igraju protiv Viktorije drugu utakmicu doigravanja. U prvoj su Riječanke slavile 12:5.

Viktorija nas još nijednom nije pobijedila, ali ne bih tu utakmicu nazvao formalnošću. Tamo je uvijek neobično igrati, znamo da zna biti navlačenja, ali mislim da smo dovoljno kvalitetni da cijelu priču završimo u dvije utakmice. Nijanse su nas dijelile od finala. Iako su realno te dvije ekipe bolje od nas, praktički nas je gol pet sekundi prije kraja u utakmici s Burom eliminirao iz finala. Zadovoljan sam kako smo ove sezone izgledali i igrali, posebno u susretima s Mladosti i Burom. Treće mjesto korektno je ostvarenje i u skladu s planovima, rekao je Darko Ažić, trener riječkih vaterpolistica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.