Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bura ili bonaca? Počinje "Trka oko Krka"!

09.09.2016.

10:22

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prve godine nadmetali su se praćeni burom, brzinski rekord 8 sati i 8 minuta. Druge godine izazov od bonace i kurenata: vrijeme jedrenja 41 sat i 48 minuta. Što čeka sudionike ovogodišnje "Trke oko Krka"?

Jedriličarski klubovi Jadro iz Selca i Burin iz Novog Vinodolskog organizatori su treće "Trke oko Krka", regate dugačke 55 nautičkih milja koja će startati večeras u 19 sati iz Novoga. Posade će jedriti oko otoka Krka, a do Selca moraju dojedriti najkasnije u nedjelju do 14 sati.

Po prolasku posljednje jedrilice uslijedit će podjela nagrada, a ako sve bude zaključeno ranije - i nagrade će biti uručene shodno samoj završnici. Pokrovitelji regate "Trka oko Krka" su gradovi i turističke zajednice Novog Vinodolskog i Crikvenice, crikvenički Jadran, motorni brod "Mali Marino" i dr. Milan Lončarić.

Više o trci možete doznati, primjerice na internetskim stranicama Jedriličarskog kluba Jadro, a ne stignete li jedrilice gledati uživo na turi oko Krka, trku možete pratiti u internetskom prijenosu na stranici regate.com.hr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.