Hrvatski radio

Radio Rijeka

Četrnaestogodišnji Riječanin najmlađi član karate reprezentacije

20.09.2017.

17:52

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najmlađi član hrvatske karate reprezentacije na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu bit će Riječanin Leo Lazar! Nastupit će kao kadet u kategoriji do 57 kilograma, a nastup na Tenerifima je nastavak uspješnog niza natjecanja na lokalnoj i državnoj razini.

Pored Lea nastup su izborili Riječani: Luka Raičević (junior preko 76 kg), Laura Fućik (juniorke 59 kg), Nika Deša (mlađa seniorka 55kg) i Marina Barac (mlađa seniorka 61 kg).

Izborno natjecanje za odlazak na Svjetsko prvenstvo u karateu, što će biti održano krajem listopada na Tenerifima, održano je 30. kolovoza u Slavonskom Brodu.

Član Karate kluba "9. zmaj" iz Rijeke, četrnaestogodišnjak Leo Lazar, izborio je nastup na Svjetskom prvenstvu kao kadet u kategoriji do 57 kilograma i bit će najmlađi član hrvatske karate reprezentacije.

Leo karate trenira deset godina i odličan je učenik O.Š. Podmurvice u Rijeci. Nastup u reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu nastavit će niz u kojem je već četiri godine za redom županijski i prvak regije, hrvatski prvak 2015. i treći na državnom prvenstvu 2016.

Do sada je skupio 148 odličja na republičkim i međunarodnim natjecanjima. Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.