Hrvatski radio

Radio Rijeka

Cisotti predstavljen; Mance: Vidimo se uskoro na istom mjestu

14.07.2015.

12:43

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nekako sam siguran da ćemo se uskoro opet ovdje vidjeti. Više puta sam ponovio, ako se ukaže dobra prilika na tržištu, uzet ćemo nekog ekstra kvalitetnog igrača, rekao je Mance.

Na Kantridi je danas i službeno predstavljen 22- godišnji Juri Cisozti, ofenzivni igrač pristigao iz Spezije na jednogodišnju posudbu.

Juri može pokriti dvije do tri pozicije u napadu i pred njim je dokazivanje treneru da u nastavku sezone na njega može računati. Trebat će mu tjedan ili dva dok se tjelesno pripremi. Ovo je za njega velika prilika da se nametne i da najbolje iskoristi minutažu koju će dobiti, kratak je u uvodu bio pomoćnik sportskog direktora Bijelih Ivan Mance.

Odmah se vidi da je klub dobro organiziran. Kraj mi se čini lijep i ugodan za život. Vidio sam da se gradi novi trening kampo, a to je bitan preduvjet za dobre rezultate, rekao je Cisotti.

U Speziji se družio i o Rijeci puno razgovarao s bivšim igračima riječkog prvoligaša tako da je dobro upoznat sa svojim novim klubom.

Svi su mi o Rijeci pričali samo najljepše. O klubu, projektu, ciljevima u HNL-u i Europi i zadovoljan sam što sam tu, završio je Cisotti, koji u svojoj profesionalnoj karijeri nikada nije igrao tako blizu rodnog Tolmezza.

Rijeka i Spezija klubovi su koje vežu dobro znane spone. Nakon nekolicine igrača koji su proteklih sezona odlazili put Đenovskog zaljeva, Cisotti je prvi igrač koji je krenuo u suprotnom smjeru. Prema Manceovim riječima, riječka kolonija u Speziji neće se širiti.

Za sada ne. Čekaju nas teške utakmice i u slijedećim tjednima sigurno neće biti odlazaka iz Rijeke. Ali, nekako sam siguran da ćemo se uskoro opet ovdje vidjeti. Više puta sam ponovio, ako se ukaže dobra prilika na tržištu, uzet ćemo nekog ekstra kvalitetnog igrača. Nije ništa tako blizu, ali pratimo i gledamo tržište. Imamo proračun koji imamo i teško je u tim financijskim okvirima naći igraća koji bio za ovu ekipu bio veliko pojačanje. Ali ja sam siguran da ćemo i takvog jednog naći. To nije Martić jer ta priča nema nikakve veze s Rijekom, rekao je Mance te prokomentirao možebitne odlaske.

Puno se piše, ali službenih ponuda nema. Niti za jednog igrača o kojima se govori u javnosti, nije došla ponuda. Jedina službena došla je za igrača koji je ostao u Rijeci, a to nije procurilo u javnost. Zanimljivo, najbliže transferu je Mislav Oršić koji u Koreji igra na posudbi i na visokoj razini te je  nekoliko klubova u tom dijelu svijeta zainteresirano za transfer. Realno je najbliži odlasku s Kantride i mislim da će se taj transfer realizirati vrlo brzo, odgovorio je Mance.

Uvijek zanimljiva tema i još uvijek otvoreno pitanje je status Ivana Tomečaka.

Riječ je o delikatnoj situaciji. Tomečak ima ugovor još godinu dana. Puno se priča o njegovom odlasku, ali ponuda još nema. Igrač i klub se pokušavaju izboriti za što bolju poziciju. To je posao koji je teško završiti u dan ili dva, zaključio je Mance.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.