Hrvatski radio

Radio Rijeka

Član AK Rike Josip Meštrić drugi na Prvenstvu Hrvatske u trčanju na 50 km

06.03.2023.

11:12

Autor: Radio Rijeka

Josip Meštrić na utrci s broje 156

Josip Meštrić na utrci s broje 156

Foto: - / AK Rika

Član Atletskog kluba Rika iz Kastva Josip Meštrić stigao je drugi na cilj na Prvenstvu Hrvatske u trčanju na 50 kilometara. Na cilj je stigao u vremenu 3:06:38. Zahvaljujući tom rezultatu dobio je pozivnicu za nastup na Svjetskom prvenstvu u trčanju na 50 kilometara.

Galerija
Jaka konkurencija Polojska ultra, Foto: -/AK Rika
Meštrić na ultri Polojska, sasvim desno, Foto: -/AK Rika

Utrka je održana u okviru šestog cestovnog natjecanja Polojska ultra 100 kilometara u subotu 4. ožujka u Slavonskom Brodu, pod okriljem Hrvatskog atletskog saveza. 


"Branim boje AK Rike, i to uz jaku konkurenciju. Idem testirati granice. Daleko izvan zone ugode, koja je inače u brdima, čeka me 50 kilometara ravnice", rekao je Josip prije starta.


Prvo mjesto na ultri Polojska 50 km osvojio je Kristijan Rubinić iz AK Jastreb 99, Jastrebarsko s vremenom 2:59:45, a treće Ante Živković iz AK Fit, Zaprešić s vremenom 3:06:57.


Josip Meštrić je jedan od najperspektivnijih mladih trkača na duge distance u Hrvatskoj, izvijestili su iz AK Rika. Njegova disciplina su brdske i planinske utrke srednjih i dugih distanci, a nastup na ultri Polojska 50 km je prvi ozbiljniji test njegovih ambicija za sezonu 2023.


Naime, već 18. ožujka Meštrić odlazi na Prvenstvo Hrvatske u kratkom trailu koje se održava u okviru Promina traila kod Drniša, pod okriljem HAS-a. Bit će to veći izazov jer je utrka brdskog karaktera, duga 40 kilometara s 2.200 metara uspona. Josip će biti dio ekipe AK Rike na tom natjecanju koju još čine: Pavle Kruljac, koji mu je pomogao na Polojskoj, zatim Alen Matovina, Dino Vidmar i Gino Gajski.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.