Hrvatski radio

Radio Rijeka

Crikvenica je domaćin Svjetskom prvenstvu mažoretkinja

25.06.2022.

12:18

Autor: HRT - Radio Rijeka

Mažoretkinje Grada Crikvenice

Mažoretkinje Grada Crikvenice

Foto: - / TZ Crikvenica

Crikvenica je od petka do nedjelje grad domaćin Svjetskom prvenstvu mažoretkinja koje će se održati u Gradskoj sportskoj dvorani, prema pravilima Svjetske asocijacije WAMT.


Na prvenstvu sudjeluje oko 2.000 mažoretkinja zajedno s pratnjom, delegatima, sucima i predstavnicima. Crikvenica će ugostiti više od 50 timova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije, Češke, Mađarske, Poljske, Slovačke, Južnoafričke Republike, Španjolske i Kirgistana. Timovima sudionicima će se pridružiti i delegati zajedno sa sucima iz Južnoafričke Republike, SAD-a, Kanade, Filipina, Cipra, Španjolske, Malte i Švicarske. Natjecatelji će se predstaviti s oko 500 koreografija kojima će se boriti za titule svjetskih prvaka u pet dobnih razreda.


U sklopu prvenstva je i bogati program tijekom kojega se mogu vidjeti najbolje mažoretkinje svijeta.


U jutarnjem programu danas i sutra na rasporedu su discipline akrobatsko – gimnastičkog stila sa štapovima i pom pomima, dok su u poslijepodnevnim satima discipline plesno – tradicionalnog stila.


Posjetite prvenstvo, zabavite se i podržite najbolje mažoretkinje svijeta, među kojima su i Crikveničanke Dina Jurić i Sara Peričić, članice Plesnog kluba "Fiume", koji je ujedno i organizator prvenstva. 


Dina i Sara na domaćem terenu brane prošlogodišnje osvojene titule svjetskih prvakinja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.