Hrvatski radio

Radio Rijeka

Crikvenica: Međunarodne sportske igre umirovljenika

01.05.2016.

13:10

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas u Crikvenici na tradicionalnim Međunarodnim sportskim igrama okupilo se 520 umirovljenika iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Bez obzira na loše vrijeme, očekivani broj sudionika je premašen.

Svečano otvorenje se umjesto na Trgu Stjepana Radića održalo u crikveničkoj Gradskoj sportskoj dvorani.  

Sudionike je pozdravila predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske Nada Lovrec, a Međunarodne sportske igre umirovljenika otvorio gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina.

Natjecanje se za muškarce i žene održava u košarci, pikadu, nabacivanju koluta i nordijskom hodanju, za muškarce u šahu i streljaštvu, a za žene u visećoj kuglani.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su članice i članovi Folklorne skupine Udruge umirovljenika Sunce Crikvenica, a svi sudionici počašćeni su ručkom - autohtonim pučkim jelom crikveničkom maneštrom.

Organizator igara je Udruga umirovljenika Sunce Grada Crikvenice uz suorganizaciju Turističke zajednice te pokroviteljstvo Grada Crikvenice, Eko-Murvice i Murvice d.o.o. Crikvenica, te Hostel Grada Karlovca d.o.o. iz Selca.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.