Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dan riječkog nogometa i humanosti

27.05.2013.

13:34

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Četvrtu godinu z aredom po završetku natjecateljske sezone na Kantridi se održava nogometno humanitarni spektakl.

Četvrtu godinu za redom HNK Rijeka, Novi list, Riječki sportski savez i Kanal Ri organiziraju „Dan riječkog nogometa i humanosti“. Snage će odmjeriti aktualna momčad riječkog prvoligaša i Al Star ekipa sastavljena od igrača koji su u prošlosti nosili bijeli dres. Momčad "bivših" s klupe će voditi Ćiro Blažević i Nenad Gračan.

Ja sad već znam da će taj humanitarni spektakl uspjeti. Iako je riječ o humanitarnoj utakmici, sigurno će biti prisutan i natjecateljski naboj. Jučer nisam uspio pobijediti ovoga dragog gospodina, ali uvjeren sam da ću sutra uspjeti. Jedva čekam revanš za jučerašnji poraz, rekao je Ćiro u svom stilu.

Za momčad Al stara zaigrat će Prskalo, Raspor, Mijatović, Budicin, Baković, Tkalčević, Landeka, Jakirović, Štrok, Dunković, Paracki, Linić, Brajković, Čagalj, Matko, Ahmad Sharbini, Đalović, Križman, Vidović, Balaban, Sušac, Pilčići tajanstveno pojačanje koje je Ćiro nazvao Mister X.

Drugu godinu za redom Kanal Ri dodjeljuje "Trofej Kanala Ri" najboljem igraču riječkog prvoligaša u protekloj sezoni po izboru riječkih sportskih novinara. Ove godine trofej će završiti u rukama najboljeg strijelca lige Leona Benka. Benku će skulpturu Antona Ambrozicha uoči humanitarne utakmice uručiti direktor Kanala Ri Neven Šantić.Pravdu će dijeliti riječki internacionalac Ivan Bebek, a aktualni momčad predvodit će, naravno, Matjaž Kek.

Ovo je za nas velika čast i obveza. Pozivam sve da dođu na Kantridu pogledati sve utakmice i da, što je najvažnije, pomognu onima kojima je pomoć potrebna. Bit će tu i natjecateljskog naboja. Nije lako dva puta za redom dobiti Ćiru, ali prebrojat ćemo žive nakon noćašnjeg slavlja i odigrati sportski pošteno i korektno. Svi koji me poznaju, znaju da ne bih pustio utakmicu ni vlastitom sinu, rekao je Kek.

Nadovezao se na njegovu posljednju rečenicu Ćiro zaključivši: Tko god te pozna, zna da ne bi sinu pustio, ali tati se pušta.

Početak humanitarnog spektakla je u 16:30 trokut turnirom riječkih morčića. U 17:30 počinje još jedan trokut turnir. Snage će odmjeriti Armada, riječki olimpijci i novinari. Središnja utakmica počinje u 19 sati, a dan humanosti i nogometa završava koncertom Nene Belana i Fiumensa podno B tribine stadiona na Kantridi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.