Hrvatski radio

Radio Rijeka

Današnji Obed pripremilo je sedam legendarnih nogometaša Rijeke

28.05.2023.

13:57

Autor: Josip Krmpotić

legendarnih sedam

legendarnih sedam

Foto: Josip Krmpotić / RR

Razgovarali smo s nogometašima Rijeke koji su pred 45 godina, 24. svibnja 1978. godine s beogradske Marakane u Rijeku donijeli veliki pehar Trofeja Kupa maršala Tita.

Pred 40 tisuća gledatelja pobjedili su Trepču iz Kosovske Mitrovice rezultatom 1 - 0, golom Milana Radovića, a dan kasnije na Korzu ih je dočekalo 15 tisuća ljudi!


Lijepe uspomene evocirane su u Domu Crvenoga križa na Pećinama u sklopu akcije "Danas za vas" kada su za potrebite kuhali ovi poznati Riječani.


Pokretaču akcije Damjanu Miletiću odazvalo se čak sedam igrača te sjajne gerenacije pa za Vas ove nedjelje na Obedu Radio Rijeke gostuju Milan Radović, Nikica Cukrov, Zvjezdan Radin, Srećko Juričić, Zoran Šestan, Edis Jasprica i Miroslav Uljan. 


Obed je skuhao naš Josip Krmpotić. Poslušajte emisiju: 

emisija Na obedu

Galerija
u akciji, Foto: Josip Krmpotić/RR
3 od 7, Foto: Josip Krmpotić/RRmutni, ali na okupu, Foto: Josip Krmpotić/RR

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Na obedu kod Battifiace

Saku nedeju od polne do četiri ure z nami je Mario Lipovšek Battifiaca! Treba li još koja preporuka da u to vrijeme budete uz naš program? Ne treba, naravno! Čujemo se! :)

Poslušajte u Slušaonici