Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dario Knežević napustio Rijeku

21.09.2015.

13:44

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvo ću se odmoriti do zime i vidjeti hoću li nastaviti igrati ako se nađem u nekom zanimljivom projektu. Nakon toliko godina profesionalnog nogometa veselim se i jednom periodu bez obaveza, rekao je Dario Knežević.

Danas je sporazumno raskinut ugovor između Rijeke i Darija Kneževića. Dugogodišnji kapetan rastao se u prijateljskom ozračju s klubom u kojem je ostvario najveće uspjehe u svojoj karijeri. S Rijekom je 33-godišnji Knežević najprije osvojio dva Kupa (2005. i 2006.), a nakon toga je u Italiji nastupao za Livorno i Juventus.

Na ljeto 2012. godine prihvatio je poziv Rijeke i vratio se na Kantridu, iako je tada imao još ponuda u džepu. Uslijedilo je još jedno podizanje Rabuzinovog Sunca, kao i osvajanje Superkupa.

Za mene Dario spada u red najvećih igrača našeg kluba. Vratio se 2012. godine u Rijeku iako je imao ponudu Sampdorije koja je bila barem tri do četiri puta veća. To može samo netko tko voli Rijeku, svoj kraj, svoju obitelj i tko je možda malo i "lud", rekao je zamjenik sportskog direktora kluba Ivan Mance jutros u programu Radio Rijeke.

Dario Knežević odigrao je važnu ulogu u stvaranju nove Rijeke koja je tada radila svoje prve korake prema novom uzletu. Nakon što ga je citomegalovirus udaljio s terena gotovo godinu dana, Knežević se nije uspio vratiti u pravu formu i završava svoju epizodu u bijelom dresu.

Ovime završava jedna nevjerojatna epizoda u mom životu u klubu koji me afirmirao i pomogao mi da postanem reprezentativac, te da ostvarim svoje dječačke snove. Zahvalio bih se svima s kojima sam dijelio i dobro i zlo svih ovih godina i trenerima, suigračima, zaposlenicima kluba i naravno našim navijačima predvođenih Armadom. Prvo ću se odmoriti do zime i vidjeti hoću li nastaviti igrati ako se nađem u nekom zanimljivom projektu. Nakon toliko godina profesionalnog nogometa veselim se i jednom periodu bez obaveza. Za mene će Rijeka uvijek biti više od kluba i ako budem potreban u budućnosti u nekoj drugoj ulozi, tu sam, rekao je za službenu stranicu kluba Dario Knežević, kojem će na jednoj od idućih utakmica na Rujevici biti priređen svečani oproštaj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.