Hrvatski radio

Radio Rijeka

Darko Štimac: Uvijek ću podržavati mlade sportaše

01.03.2023.

17:07

Autor: Robert Ferlin

Uspješni sportaši PGŽ svih generacija

Uspješni sportaši PGŽ svih generacija

Foto: - / PGŽ

Članica Boćarskog kluba Čavle Karolina Bajrić i član Ronilačkog kluba Ocean Petar Klovar najuspješniji su sportaši Primorsko-goranske županije u prošloj godini.

Zajednica spotova PGŽ najuspješnijom je ženskom seniorskom ekipom proglasila kuglačice Mlake, dok su titulom najuspješnije muške seniorske ekipe ovjenčani nogometaši Rijeke. 


Na svečanosti u utorak priznanja su podijeljena i u kadetskim i juniorskim kategorijama, kategoriji sportaša s invaliditetom i gluhim osobama, a nagrade su primili i najbolji školski sportski klubovi te treneri. 


Tri ravnopravne nagrade za životno djelo uručene su Tončiju Mikcu, Dragutinu Galini i Darku Štimcu.

Dobitnik nagrade za životno djelo Zajednice sportova PGŽ Darko Štimac

Dobitnik nagrade za životno djelo Zajednice sportova PGŽ Darko Štimac

Foto: - / PGŽ

I natjecatelj i trener i sudac bio je Darko Štimac skoro šezdesetak godina, reprezentativni skijaški trkač, a najemotivniji sportski trenutak bio mu je izlazak na prvim Zimskim olimpijskim igrama na kojima je Hrvatska sudjelovala. 


Bio je, te 1992. godine u Albertvilleu, direktor skijaško-trkačke reprezentacije. Kako je nogometaš p/ostao uspješan skijaš trkač, poslušajte:

Darko Štimac o slavnim sportskim danima Hrvatske

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.