Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delnice bez snijega, ali pune gostiju - zbog malonogometnog turnira!

13.01.2020.

16:26

Autor: Nenad Lučić

Vesela ekipa prvog malonogometnog siječanjskog vikenda u Delnicama (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Vesela ekipa prvog malonogometnog siječanjskog vikenda u Delnicama (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Iako je prije pola desetljeća zimski malonogometni turnir "Tin Grgurić" u Delnicama osmišljen kao prisjećanje na tragično stradalog, mladog sportaša, na početku 6. izdanja organizatori ističu kako to natjecanje nadrasta sportske okvire te utječe na siječanjske pokazatelje u delničkom turizmu.

Na početku gotovo svake kalendarske godine sve se više potvrđuje kako Gorani, nakon dobrih božićno-novogodišnjih rezultata, teško mogu računati da će im povoljne snježne prilike u siječnju omogućiti nastavak lijepe turističke priče. I ova je godina počela bez snježnih pahulja.

Međutim, o vremenskim prilikama ne ovise organizatori 6. malonogometnog turnira "Tin Gurgurić" iz delničkog NK Goranin. Oni su osmislili međunarodno turnirsko natjecanje za sve dobne kategorije koje će se, nakon prošlog, odvijati i tijekom tri nadolazeća vikenda.

Sve to, tvrdi jedan od organizatora Goran Rački, iz godine u godinu na području Delnica ne utječe samo na rast smještajnih pokazatelja, već i na razinu turističke iskorištenosti sportskih objekata. Naime, osim dvorane doma sportova sudionicima je, u sklopu turnirske kotizacije, omogućeno i korištenje gradskog bazena.

Zato ne čudi da na turnir u sve većem broju dolaze ekipe mlađih uzrasta. Potvrđuje to i podatak organizatora natjecateljskog dijela turnira Marina Jerkovića, koji ističe da se ove godine broj dobnih kategorija povećao s osam na deset.

Nadalje, već uoči prvog turinirskog vikenda za sudjelovanje se prijavilo 60, a s vremenom bi broj prijava mogao dosegnuti 80 do 90 ekipa. To najavljuje da će tijekom četiri vikenda u Delnicama boraviti oko 1.000 sudionika, a kako se uglavnom radi o djeci u pratnji roditelja, turistički potencijal broja dolazaka raste do 2.000 ljudi.

Potvrda takvih očekivanje jest i podatak da ove godine, uz najavu trodnevnog boravka, prvi put na turnir dolaze i ekipe iz Dalmacije. Poslušajte više:

Malonogometna priča koja raste - turistički, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.