Hrvatski radio

Radio Rijeka

(Dez)informacija zlata vrijedi

26.02.2013.

12:47

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Problem u pregovorima nastane kada jedna strana potpuno pogrešno procjeni financijske okvire one druge. Ili, što bi u ovom slučaju bilo točnije, bude krivo informirana.

Nogomet je posao u kojem kao i u svakom drugom kvalitetniji ili manje kvalitetni, u manjim ili većim klubovima rade svoj posao za manje ili veće novce. Kao i svaki drugi posao uz sebe povlači odgovornost za ostvarenje postavljenih ciljeva. I tu je negdje u ispreplitanju novca i odgovornosti došlo do zastoja u pregovorima s dvojicom slovenskih stručnjaka.

Svaki će trener ili igrač prije početka ozbiljnih razgovora na vagu staviti „svoju cijenu“ ispod koje ne ide i financijske mogućnosti kluba. Do prvih razgovora dođe kada ta razlika, kao i u ovom slučaju, nije nepremostiva. U teatru taština, sastavnom dijelu nogometa, ne treba čuditi što Slovenci, iako već neko vrijeme na burzi rada, ne žele preuzeti odgovornost za ostvarenje rezultata, a istovremeno biti slabije plaćeni u odnosu na prethodnika. Jer, na kraju krajeva, da je prethodnik bio dobar, ne bi otišao.

Ali, problem nastane kada jedna strana potpuno pogrešno procijeni financijske okvire one druge. Ili, što bi bilo točnije, bude krivo informirana. Elvis Scoria imao je mjesečnu plaću od 5000 eura neto. Pomnoži li se to sa 12 mjeseci, lako se dođe do iznosa skoro trostruko manjeg od 150 000 eura koliko Kek i Prašnikar „znaju“ da je bivši trener imao. Obojici je Rijeka primamljiva, ali kako pogaziti vlastiti ego i iako realno više, po njihovoj računici prihvatiti "manje" od prethodnika? 

Kako god, na Kantridi moraju čim prije presjeći i obznaniti ime novoga nasljednika. Iako su još sva trojica u igri, jedino je Branku Karačiću, barem za sada, situacija kristalno jasna.

Iako o novcima nismo puno pričali, tu se stvari manje-više znaju. Važnije je bilo izmijeniti mišljenja i raspraviti o ambicijama kluba, igračkom kadru i projektu u cjelini. Ja tu straha nemam, rekao je Karačić koji za razliku od slovenskih kolega nema problema s neinformiranošću.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.