Hrvatski radio

Radio Rijeka

Disciplinski sudac odredio kazne za izgrede na 129. Jadranskom derbiju

09.11.2016.

13:04

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Disciplinski sudac 1. HNL Saša Pavličić Bekić riječkog je pvoligaša zbog loše organizacije 129. Jadranskog derbija kaznio sa 16 tisuća kuna, dok je Hajduk zbog bakljade svojih navijača kažnjen s 9 tisuća kuna.

Disciplinski sudac 1. HNL Saša Pavličić Bekić donio je danas odluku o kaznama za izgrede na 129. Jadranskom derbiju između Rijeke i Hajduka odigranom prošle subote na Rujevici. Riječki prvoligaš kažnjen je sa 16 tisuća kuna zbog loše organizacije utakmice, odnosno unošenja i paljenja baklji gostujućih navijača te gađanja pomoćnog suca nepoznatim predmetom od strane domaćih navijača.

Obrazlažući odluku Pavličić Bekić naveo je kako su suci pogriješili što nisu prekinuli utakmicu u trenutku kada je prvi pomoćnik Igor Krmar u 18. minuti susreta s istočne tribine pogođen predmetom u leđa te što nisu sačuvali taj predmet i predali ga delegatu. Naknadnom istragom utvrđeno je da ne postoje materijalni dokazi o gađanju suca pa kazna nije drastičnija.

Jednako tako nije prijavljeno od strane službenih osoba, niti naknadno utvrđeno hukanje domaćih navijača tamnoputom igraču Hajduka Jeffersonu. Hajduk je zbog uoptrebe pirotehnike svojih navijača na istoj utakmici kažnjen s 9 tisuća kuna. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.