Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dvoransko prvenstvo Rijeke u nogometu: 200 ekipa i 455 utakmica u 16 dana

03.12.2015.

12:06

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dvorana mladosti na Trsatu od 8. do 23. prosinca ugostit će više od 2700 registriranih nogometaša svih uzrasnih kategorija, od morčića od veterana. U 16 dana sve ljubitelje sporta očekuje 455 utakmica te preko 143 sata aktivnog igranja.

Iako se bliži kraj jesenskom dijelu nogometnih prvenstava, mreže neće mirovati gotovo do Božića. Već petu godinu zaredom u Dvorani mladosti na Trsatu održava se Dvoransko prvenstvo grada Rijeke u nogometu, koje počinje 8., a završava 23. prosinca.

SUSTAV NATJECANJA – Ždrijeb skupina bit će održan danas u 19 sati u prostorima NK Lokomotive na Campettu. Ekipe će u svakoj uzrasnoj kategoriji biti podijeljene u skupine od najmanje četiri sudionika, nakon kojih slijedi „knock-out“ faza. Finalni dani na rasporedu su 13.,20. i 23. prosinca. Inače, igra se na umjetnoj travi, teren je dimenzija 42x24 metra, a u ubrzanom ritmu uz mantinele svaka utakmica bez stanke traje 20 minuta. Natjecateljski dan tijekom tjedna počinje u 16, a vikendom već od 9 sati. 

Ideja je bila zamišljena da u zimskom periodu duge pauze od nogometa klubovi sudjeluju u ovoj manifestaciji te ne staju s radom duži period. Turnir okuplja sve uzrasne kategorije, od morčića do veterana. Imamo, dakle, prednatjecatelje koji su 2008. godište do igrača od preko 60 godina. Lijepa je to manifestacija uz dobro druženje i u ovo zimsko vrijeme kada su svi, 'ajmo reći, dobre volje. Dobili smo jako dobar „feedback“ i svake se godine povećava broj ekipa, rekao je organizator turnira Damir Kraljić.

Brojka se u odnosu na 90 iz 2011. ove godine popela na točno 200 prijavljenih momčadi. Sve ljubitelje nogometa u 16 dana očekuje čak 455 utakmica te 143 sata aktivnog igranja. Više od 2700 nogometaša čini ovo prvenstvo jednim od najmasovnijih sportskih turnira u regiji.  

Od toga 2400 igrača čine djeca od sedam do 18 godina. Mislim da je to jedan odličan podatak i motiv toj djeci da se bave sportom. Naravno, to je i poziv njihovim prijateljima na bavljenje nogometom i mislim da na kraju krajeva od ove manifestacije obitelji, roditelji i cijela zajednica mogu samo imati koristi, rekao je Teodor Ivić, voditelj omladinske škole NK Lokomotiva, jednog od suorganizatora Dvoranskog prvenstva.

Turnir će imati i humanitarnu notu, 13. prosinca će se prikupljati sredstva za Odjel kirurgije Dječje bolnice Kantrida. Tome će se pridružiti ekipa Humanih zvijezda iz Zagreba, za koje će, primjerice, igrati bivši reprezentativci Dario Šimić, Tomislav Šokota i Alen Peternac, koji će odigrati utakmicu protiv riječkih Humanih zvijezda. Dobar poziv svima koji se vode onom "Nikad dosta sporta" da dođu i uživaju u dobrom nogometu na Trsatu!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.