Hrvatski radio

Radio Rijeka

Enrico Marotti na IFCA Svjetskom prvenstvu: zlato u jedrenju na dasci

20.09.2018.

12:40

Autor: Ivan Ribarić

Foto: Enrico Marotti (Facebook)

Foto: Enrico Marotti (Facebook)

Foto: - / -

Ovaj naš kvarnerski akvatorij zaista pruža idealne uvjete za bavljenje jedrenjem. U krugu od stotinjak kilometara imate sve moguće uvjete koji vas dočekaju na prvenstvima. Ako je bura, idemo na Krk, s tramontanom ostajemo u Preluku, a u slučaju juga, odlazimo prema Istri, kaže Marotti.

Iako nije jedan od najpopularnijih i najpoznatijih sportova u našim krajevima, zahvaljujući Enricu Marottiju ovih je dana na sportskim naslovnicama riječkih portala i listova u prvom planu jedrenje na dasci. Član Društva sportova na moru Volosko, u kojem je početkom tjedna imao i doček, proteklog je vikenda na IFCA Svjetskom prvenstvu u Danskoj osvojio zlato u jedrenju na dasci, disciplini slalom, u konkurenciji 67 natjecatelja.

Tom prigodom u programu Radio Rijeke ugostili smo Enrica Marottija koji nam je ispričao dojmove s natjecanja, predstavio jedrenje na dasci te prepričao svoj put od jedriličara do svjetskoga prvaka u windsurfingu.

Poslušajte:

Ivan Ribarić i Enrico Marotti (Foto:Kristijan Smokvina / Radio Rijeka)

Ivan Ribarić i Enrico Marotti (Foto:Kristijan Smokvina / Radio Rijeka)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.