Hrvatski radio

Radio Rijeka

ESI Rijeka: Šest pobjeda hrvatskih ekipa, uspješni riječki vaterpolisti

13.07.2016.

19:21

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U srijedu su u Rijeci nastavljena natjecanja u vaterpolu, te započela natjecanja u rukometu na Europskim sveučilišnim igrama, a šest od sedam hrvatskih ekipa koje su nastupile ostvarile su pobjede. Riječki vaterpolisti su pobijedili, a rukometaši remizirali.

Na turniru vaterpolista sva tri hrvatska sveučilišta ostvarila su pobjede. U skupini A Sveučilište u Rijeci svladalo je NIAS iz Lyona s 12 : 6. To je druga pobjeda domaćih igrača koji su u utorak svladali Edinburgh s 12 : 3 i sada imaju sigurno prvo mjesto u skupini.

Sveučilište u Zagrebu također je prvo u skupini C zahvaljujući drugoj pobjedi u dva nastupa. Nakon 8 : 3 protiv Sankt Peterburga u utorak, u srijedu su Zagrepčani svladali mađarski Semmelweis sa 7 : 6. Sveučilište u Splitu u srijedu je imalo prvi nastup u skupini D i s 11 : 5 pobijedilo Sveučilište u Amsterdamu. U četvrtak igraju za prvo mjesto u skupini protiv Primorskog sveučilišta iz Slovenije.

Jedina hrvatska ženska rukometna ekipa, ona Sveučilišta u Zagrebu, natjecanje na Europskim sveučilišnim igrama započela je pobjedom 29 : 18 protiv Porta u skupini D.

U konkurenciji rukometaša Hrvatska ima tri predstavnika. VERN je u susretu 1. kola skupine C svladao Littoral Opal Coast iz Francuske s 28 : 25, Sveučilište u Zagrebu bilo je uspješnije od Litvanskog sportskog sveučilišta s 27 : 21 u susretu skupine D.

Jedini koji nisu uspjeli pobijediti u srijedu su igrači Sveučilišta u Rijeci. Protiv portugalskog Minha odigrali 27 : 27 u dvoboju skupine A.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.