Hrvatski radio

Radio Rijeka

ESI: večeras party na Trsatskoj gradini, sutra spektakularno zatvaranje

24.07.2016.

10:23

Autor: Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Večeras u sklopu Ljeta na Gradini održat će se večer za sve ljubitelje elektronske glazbe. Večer je to posvećena jedinstvenom ambijentalnom prostoru oplemenjenom zanimljiivim produkcijskim i svjetlosnim elementima te glazbenom izričaju instrumentalista, animatora i glazbenika.

Oni će, u sklopu službenog partyja Europskih sveučilišnih igara, koje se održavaju u Rijeci i Zagrebu, ugostiti natjecatelje, osoblje i organizatore ove značajne međunarodne manifestacije.  

Publici će se večeras predstaviti organizacija House healers odnosno DJ Dado - renomirani DJ koji je nastupao u brojnim klubovima u Hrvatskoj, a glazbeni stil mu je Deep House, House, Progresive, Disco.

Pozornicu će s njim dijeliti i Tony T Sax na saxofonu - diplomirani glazbenik i profesor, dobitnik nagrade Status koji je surađivao s brojnim priznatim glazbenicima, a za animaciju posjetitelja biti će zadužen MC Blackstar

Vrata Trsatske gradine se otvaraju u 21 sat a programski dio počinje u 21.30. 

Ulaz je za posjetitelje slobodan.

Sutra s početkom u 21 sat održat će se svečano zatvaranje Europskih sveučilišnih igara.

Povorka sportaša, sudionika Igara i volontera krenut će u 20.40 sati s Gata Karoline Riječke prema Trgu 128. brigade, gdje će se održati program svečanoga zatvaranja.

Sudionicima Igara obratit će se: Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke, prof. dr. sc. Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci, Adam Roczek, predsjednik Europske udruge sveučilišnih sportova, koji će ujedno i zahvaliti svim volonterima na sudjelovanju u realizaciji ESI-a 2016., Haris Pavletić, zamjenik predsjednika Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016 i Daniel Montero, predstavnik Coimbre, Portugal – domaćina idućih Europskih sveučilišnih igara 2018. godine.

U programu zatvaranja, uz izravni televizijski prijenos u programu HTV –a, nastupit će Putokazi, riječka Parkour grupa Ri RUN, Gradska glazba Trsat i drugi.

Europske sveučilišne igre 2016. traju od 12. do 25. srpnja. U riječkom dijelu Igara sudjeluje oko 1.800 sportaša s pratećim osobama iz više od 350 europskih sveučilišta koji se natječu u 7 sportova. Na Igrama u Zagrebu i Rijeci ukupno se natjecalo gotovo 6.000 sportaša iz 41 države.

Radi prolaska povorke sportaša u Ulici Riva i Adamićevoj ulici doći će do kraćeg prekida prometa u ponedjeljak, 25. srpnja od 20.30 do 21 sat.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.