Hrvatski radio

Radio Rijeka

Financijska potpora Grada riječkom sportu

13.04.2016.

13:24

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Devet milijuna i 300 tisuća kuna ukupna je vrijednost četiri ugovora o financiranju javnih potreba u sportu za ovu godinu koje su danas potpisali riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać.

Tim će se novcem financirati treninzi i natjecanja sportaša u iznosu od sedam i pol milijuna kuna. Za provođenje sportskih aktivnosti djece, mladeži i rekreativaca osigurano je 350 tisuća kuna, dok se treninzi i natjecanja osoba s invaliditetom sufinanciraju s 313 tisuća kuna.

Za organiziranje i sudjelovanje na značajnim međunarodnim natjecanjima Grad je ove godine osigurao milijun i 180 tisuća kuna. Tim će se iznosom pokriti organizacija Europskog prvenstva za juniore u sinkroniziranom plivanju, Europsko prvenstvo za juniore u skokovima u vodu te Europska master prvenstva u plivanju i vaterpolu.

Ukupni iznos kojim se podupire sport značajno je veći od vrijednosti danas potpisanog ugovora. Grad neizravno podupire sportske klubove i sportaše s više od 35 milijuna kuna godišnje kroz održavanje i osiguravanje funkcioniranja raznih sportskih objekata, istaknuto je danas prilikom potpisivanja ugovora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.