Hrvatski radio

Radio Rijeka

Fink: Rijeka je top momčad, ali došli smo napraviti iznenađenje

01.11.2017.

18:00

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rijeka je top momčad, a mi mlada s puno novih igrača, a k tome smo imali i puno problema s ozljedama. Ulazak u skupine zato smatram velikim uspjehom. No nećemo se s tim zadovoljiti, pokušat ćemo već sutra iznenaditi, rekao je Fink.

Nogometaši Austrije odradili su, kako je to već uobičajeno, večernji trening na Rujevici. Uoči treninga pred novinare su izašli trener Torsten Fink i igrač Dominik Prokop. I Finka, kao i njegovog riječkog kolegu Keka muče, prije svega, brojne ozljede.

Kako je bilo, sad je dobro. Još ćemo nakon treninga vidjeti u kakvom su stanju pojedini igrači, ali neki su se vratili i konkurirat će sutra za sastav. Prije svih vratar Hadžikić pa Tajouri, Borković i Mohammed, počeo je u uvodu Fink te nastavio.

Zaista sam sretan što dam ovdje. Igranje u ovom natjecanju dovoljan je razlog za zadovoljstvo. Kod kuće se nismo proslavili, ali mi smo u posljednje dvije godine u Europi izgubili smo jednu utakmicu. Sutra vidimo svoju šansu da popravimo situaciju u kojoj se nalazimo, rekao je njemački stručnjak na  klupi bečke momčadi.

Prema austrijskim kolegama, spomenutim igračima svakako treba dodati središnjeg braniča Westermana, koji će sutra gotovo sigurno zauzeti svoje mjesto u startnoj postavi.

Finkovoj momčadi, želi li zadržati izglede za osvajanje drugoga mjesta sutra treba pobjeda.

Hoćemo li zaigrati otovrenije ili ne, vidjet ćemo. Naravno da ćemo pokušati doći do pobjede. Riejka je jaka momčad, ali dat ćemo sve od sebe jer je još uvijek sve otovoreno, rekao je Fink.

Austrijske kolege zanimalo je Finkovo mišljenje o izostanku Marija Gavranovića. Zapamtili su ga u prvom susretu odigranom na Parteru. 

Znamo da Gavranović sutra najvjerojatnioje neće igrati i da u Rijeci zbog toga vlada određeni nemir. Ali imaju oni puno dobrih igrača,  to je top momčad. I zato se neću koncentrirati na jednog igrača već na protivnika u cjelini. Manje je važno tko će igrati ili neće, odgovorio je Fink te iznio svoje dojmove o Bijelima stečene u prvom ogledu.

To je pokretljiva i fleksibilna momčad. Imaju puno kvalitetnih pojedinaca, zanimljiv raspored na terenu s puno mijenjanja mjesta. Ali, imamo i mi svoje adute i znamo iznenaditi, rekao je Fink te na pitanje osjeća li pritisak zbog niza loših rezultata rekao.

U nogometu pritisak uvijek postoji. Smatram da smo do sada puno toga napravili, na kraju krajeva, ušli smo u skupine. Ovo je mlada momčad s puno novih igrača, a imali smo i puno problema s ozljedama. Ulazak u skupine zato smatram velikim uspjehom. No nećemo se s tim zadovoljiti, pokušat ćemo već sutra iznenaditi, završio je Fink.

Njegova momčad puno bolje igra u gostima nego kod kuće. Kao da je riječ o dvije različite ekipe.

Pa i nije neka razlika igrati kod kuće ili u gostima, kada sam na terenu nemam se vremena time baviti. Ali, ipak, razlika postoji. Pokušat ćemo iskoristiti to što igramo bolje u gostima i iznenaditi Rijeku. Oni moraju ići po pobjedu, sigurno nas čeka teška utakmica, ali uvjeren sam da možemo iznenaditi, rekao je vezni igrač Austrije Dominik Prokop.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.