Hrvatski radio

Radio Rijeka

FOTO: Ivan Dračar i Barbara Belušić pobjednici Molo longo trka

06.04.2019.

10:35

Autor: Vladimir Jurić

Pobjednik današnje utrke Ivan Dračan (foto: Iva Črnjar Ivančan / Radio Rijeka)

Pobjednik današnje utrke Ivan Dračan (foto: Iva Črnjar Ivančan / Radio Rijeka)

Foto: - / -

Uz znak za start koji je dala predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac točno u 10.05 startala je utrka Molo longo trk koja se trčala od početka do kraja Molo longa i natrag dva puta u dužini od nešto manje od 10 kilometara.

Najbrži sa vremenom 19 minuta i 30 sekundi bio je član AK Kvarner Ivan Dračar, inače Imoćanin. Treći put za redom sudjelovao je na ovoj utrci. Oborio je svoj osobni rekord za 10 sekundi. 

U ženskoj kategoriji kao apsolutna pobjednica slavila je Barbara Belušić - AK Istra (22:38),

Među 120 trkača i trkačica nastupio je i sedamdesetogodišnji Josip Jahn

Molo longo trk mnogima je poslužio kao idealno zagrijavanje za veliku završnicu festivala 14. travnja, kada se od natjecateljskih utrka trče 4. Riječki maraton, 18. Riječki polumaraton, utrka štafeta 3x7km, Desetka powered by Heineken 0.0. i Erste Petica, te od nenatjecateljskih utrka dm mići trk za vrtićarce i njihove roditelje, Memorijalna utrka Milke Milinković za osobe s invaliditetom i slabovidne osobe te velika utrka građana Homo si teć, s kojom je cijela manifestacija i započela davne 1998.

Osim samih utrka, u tjednu od 8. do 12. travnja na Korzu te 13. travnja na Gatu Karoline Rječke očekuje nas predstavljanje niza sportskih klubova i udruga s područja PGŽ, dok se za vikend priprema sajam sportske opreme, te gastro i zabavni program u kojem će uživati sve generacije.

Poslušajte izjavu Josipa Jahna:

Među 145 trkača i trkačica nastupio je i sedamdesetogodišnji Josip Jahn, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.