Hrvatski radio

Radio Rijeka

Garde: Rijeka ima dobru obranu i opasna je iz kontre

23.10.2013.

22:52

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Znam da je Rijeka odigrali dobru utakmicu protiv Betisa i da je doživjela visoki poraz u Guimaraesu, ali to prema viđenom na terenu nije realan rezultat, rekao je trener Lyona.

Odradili su nogometaši Rijeke večernji trening na Gerlandu, na travnjaku koji je dobrim dijelom bio prekriven najlonom(?). Prvi put ove sezone Matjaž Kek nije zatvorio trening. Zainteresiranih novinara, međutim, nije bilo. Barem ne onih domaćih koji su u velikom broju pohodili poslijepodnevnu konferenciju za novinare trenera Lyona Remija Gardea. Sutrašnji ogled s Rijekom bio je u drugom planu. Domaće kolege zanimao je susret prošlog prvenstvenog kola s Bordeauxom, kriza rezultata i povratak ozlijeđenog Gourcuffa. O Rijeci tek nekoliko riječi.

Znam da su odigrali dobru utakmicu protiv Betisa i da su doživjeli visoki poraz u Guimaraesu, ali to prema viđenom na terenu nije realan rezultat. Znam da dobro igraju u domaćem prvenstvu i da stižu u Lyon nakon uvjerljive prvenstvene pobjede. Momčad su koja se zna kvalitetno braniti, ali i koja je u stanju brzom transformacijom ugroziti suparnička vrata. Upravo takvu Rijeku sutra očekujem. S obzirom u kakvoj smo situaciji Europa liga je idealno natjecanje za nas, a sve ovo što nam se sada događa podsjeća me na prošlu sezonu kada smo se upravo europskom pobjedom nad Tottenhamom napunili samopouzdanjem i krenuli s pobjedama u prvenstvu. Zato je sutra važno upisati tri boda, rekao je Garde.

Dva sata kasnije niti približno zanimanje medija za konferenciju na kojoj su se pojavili Matjaž Kek i Nikola Pokrivač. Jedan od rijetkih prisutnih francuskih kolega prisjetio se sezone 98/99 kada je Maribor u kvalifikacijama za Ligu prvaka izbacio Lyon. Kek je tada bio pomoćnik Bojanu Prašnikaru.

Lijepo se toga sjetiti, ali u nogometu se od uspomena ne živi. Mene i momčad sutra čeka novi Euro ispit, uz osmijeh je odgovorio Kek.

Jednako kao i Keku, niti Pokrivaču ovo nije prvi susret s Gerlandom.

Ne pamtim ovaj stadion po dobrome kada je u pitanju Dinamo. Puno je bolje bilo u Monacovom dresu, dva smo puta odigrali neodlučeno, jednom i pobijedili. Sutra je nova prilika da ja i cijela momčad pokažemo što znamo. Ne sumnjam da će svatko od nas dati sve od sebe jer za ovakve se utakmice živi. Nećemo razočarati i vjerujem da će na kraju sve završiti najbolje za nas, rekao je Pokrivač.

I za kraj jedna kratka priča o infrastrukturi i sigurnosti. Za navijače Rijeke, kojih se očekuje oko 1200, na Gerlandu je predviđen kavez na južnoj tribini. Ništa neobično da od domaćih ultrasa, poznatih po nasilnom ponašanju, nisu odvojeni samo ogradom, bez tampon zone.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.