Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gula: Rijeka je veliki izazov

31.07.2013.

18:35

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Imamo dovoljno informacija o Rijeci. Na utakmici s Dinamom bio je moj pomoćnik i znamo dovoljno da bi odradili sutrašnji susret kako treba, rekao je trener Žiline Adrian Gula.

Momčad Žiline doputovala je danas na Kvarner. U terminu sutrašnje utakmice odradili su trening na travnjaku Kantride. Iskoristili su gosti mogućnost koju im EEFA pruža i nakon 15 minuta zatvorili trening. Uoči izlaska momčadi pod stijene, brojnim se domaćim i slovačkim novinarima obratio trener Adrian Gula.

Imamo dovoljno informacija o Rijeci. Na utakmici s Dinamom bio je moj pomoćnik i znamo dovoljno da bi odradili sutrašnji susret kako treba. Uspoređujući s protivnicima u prva dva pretkola, Rijeka je jača i ozbiljnija momčad koju vodi dobar trener i bit će to za nas veliki izazov. Olimpija nam je u prvoj utakmici u Ljubljani otvorila oči i pokazala naše nedostatke. Veseli me jer smo u uzvratu pokazali zajedništvo i kvalitetu i prošli dalje. Sutra bi bio zadovoljan s rezultatom koji bi nam u uzvratu davao šansu za prolaz. Ali, mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu, rekao je Gula koji uoči sutrašnjeg susreta ima kadrovskih problema. Puno manjih nego njegov kolega na domaćoj klupi.

Tomaš Hučko je bolestan i sutra ga neće biti u momčadi. Imam predodžbu o sastavu, okosnica ekipe je tu, ali o detaljima ću odlučiti sutra, rekao je Gula.

Brojni slovački novinari uputili su zamjerku na stanje travnjaka Kantride. Kažu, puno je lošiji nego onaj na stadionu Žiline.

Nije to neki hendikep. Igrat ćemo i na pomoćnom terenu ako treba. Utakmicu moramo odigrati maksimalno koncentrirani i dati sve od sebe kako bi ostvarili dobar rezultat. Travnjak tu nije nikakav hendikep, ovo je treće pretkolo i sigurno je zadovoljavajući, rekao je pomalo začuđeno Gula te na pitanje slovačkih novinara kako zaustaviti Benka odgovorio:

Benko neće imati posebnog čuvara, preuzimat će ga moji igrači kako se bude kretao po terenu. Kvalitetan je to igrač. Imamo snimke njegovih golova i te ću snimke pokazati igračima. Nadam se da ćemo ga uspjeti zaustaviti, završio je Gula i otišao odraditi trening s momčadi i uvjeriti se u tvrdnje slovačkih novinara o stanju riječkog travnjaka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.