Hrvatski radio

Radio Rijeka

Handžić: Hasančić, Cerić i Škoro su mi nahvalili Rijeku

19.07.2016.

13:36

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Puno sam pozitivnog čuo o Rijeci od mojih prijatelja, bivših igrača Rijeke Tarika Cerića, Alena Škore i Admira Hasančića i zaista mi je čast što ću igrati ovdje. Manji klubovi u Rusiji igraju drugačiji nogomet i to donekle objašnjava i moju lošu statistiku, rekao je Handžić.

Na Rujevici su danas i službeno javnosti predstavili 26- godišnjeg napadača Harisa Handžića, nedavno pristiglog iz ruskog prvoligaša Ufe.

Haris je Sarajlija kao i mnogi igrači koji su prošli kroz naš klub i nadam se da će nastaviti s golgeterskom formom koju su iskazivali njegovi prethodnici iz Sarajeva i BiH. Nismo još riješili kompletnu dokumentaciju koja je potrebna za registraciju. Ne želim biti bezobrazan, ali Rusi su malo… Bezobrazni. Ali vjerujem da ćemo to riješiti do kraja današnjeg dana kako bi ga mogli prijaviti na vrijeme za europske nastupe, rekao je pomoćnik sportskog direktora Bijelih Ivan Mance.

Handžić je u svom prvom obraćanju riječkoj nogometnoj javnosti odavao dojam igrača koji je jako dobro informiran o sredini u koju je pristigao.

Pratio sam hrvatski nogomet i sve znam. Drago mi je da sam došao u ovako veliki klub u Hrvatskoj. Puno sam pozitivnog čuo o Rijeci od mojih prijatelja, bivših igrača Rijeke Tarika Cerića, Alena Škore i Admira Hasančića i zaista mi je čast što ću igrati ovdje. Nadam se mojim dobrim igrama već u ovim europskim utakmicama. Samo da dođu papiri. S Višćom sam igrao u mladim selekcijama BiH reprezentacije. O njemu znam puno, jako je napredovao u karijeri i riječ je o dobrom igraču, rekao je Handžić kojeg prati glas igrača koji se nesebično žrtvuje za momčad.

Manji klubovi u Rusiji igraju drugačiji nogomet. Moraš više raditi za ekipu i ako ti se u utakmici pruže šansa ili dvije, moraš to iskoristiti. Da, puno sam radio za ekipu i to donekle objašnjava i lošu statistiku, tamo se nije stvaralo puno prilika. To je za mene sada prošlost, okrećem se Rijeci, rekao je Handžić.

Novosti kada je prijelazni rok u pitanju još  uvijek nema. Potraga za veznim igračem još uvijek je u tijeku.

Gledamo, pratimo i ako se pojavi pojačanje sigurno ćemo reagirati. Imamo Bradarića, Maleša, Mišića i Čanađiju. U kupovinu još jednog igrača ići ćemo ako se pojavi zaista pravo pojačanje. Hoće li to trajati dan, dva ili duže, ne znam. Ali radimo na tome i nikad se ne zna, možda sve riješimo do sutra navečer, prije krajnjeg roka za prijavu igrača za utakmice protiv Istanbula, rekao je Mance te prokomentirao napise u talijanskim medijima o interesu Pescare i Udinesea za Leškovića.

Njihovi mediji su već pola naše ekipe preselili u Italiju, a ja se ne mogu sjetiti da smo jednog igrača prodali u Serie A, kratko je odgovorio Mance.

Još uvijek traje neizvjesnost oko mjesta odigravanja prve utakmice trećeg pretkola koju bi Riječani 28. ovoga mjeseca trebali igrati u Istanbulu. Politička situacija u Turskoj u kojoj im nitko ne može jamčiti sigurnost, stvara zabrinutost. S Rujevice su u sjedište UEFA-e poslali dopis u kojem traže stav krovne europske nogometne organizacije o novonastaloj situaciji. I Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske hrvatskim građanima savjetuje da ne putuju u Tursku.

Sve je u rukama UEFA-e i kako oni odluče, tako ćemo postupiti, rekao je Mance.

Sličan dopis je, prema pisanju francuskih medija, poslao i Monaco uoči susreta trećeg pretkola Lige prvaka protiv Fenerbahčea. No, klubovima su ruke vezane, odluku donosi UEFA. A kakva bi ona mogla biti možda sugerira i podatak da će se uzvratni dvoboj drugog pretkola Europa lige između Osmanlispora i moldavskog Zimbrua, prema službenim stranicama UEFA-e, za dva dana igrati u Ankari.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.