Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hayes: Ovo je najveća utakmica u klupskoj povijesti

17.07.2013.

19:08

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sretni smo da smo ovdje i pred nama je veliki izazov. Ovo je najveća utakmica u povijesti našega kluba, rekao je Hayes.

Velšani su kasno poslijepodne stigli na Kvarner. Nakon kratkog odmora u Opatiji, zaputili su se put Kantride gdje su odradili trening. Momčad su riječkoj javnosti predstavili igrač i trener Niel Gibson te kapetan Dave Hayes.

Drago nam je što smo ovdje i što ćemo igrati na ovako lijepom stadionu. Ovo je zaista lijep kraj, sviđa nam se Opatija i sve što smo vidjeli na putu do stadiona je lijepo. Bilo bi krasno produžiti boravak, uz osmijeh je kazivao Gibson.

Kada je o nogometu riječ bio je Gibson prilično škrt na riječima.

Znamo da je Rijeka daleko bolja momčad od Latvijaca. Ali imamo i mi dobrih igrača. Nismo imali puno vremena za pripremu od prošle utakmice, ali cilj nam je dati sve od sebe i postići pogodak u gostima. Ne gajimo tipičan engleski stil dugih lopti. Igramo čvrst nogomet, težimo pas igri, a svjesni smo da nas sutra čeka ekipa koja igra na jednom višem nivou od onoga na koji smo mi navikli, rekao je Gibson.

Sve je dojmove velške momčadi u jednu rečenicu sažeo kapetan momčadi Dave Hayes.

Sretni smo da smo ovdje i pred nama je veliki izazov. Ovo je najveća utakmica u povijesti našega kluba, kratak je bio Hayes.

Vesele se Velšani punim tribinama, kažu, samo su četvorica igrača iz današnje postave, kao profesionalci igrajući u Engleskoj, nastupali pred tako velikim brojem gledatelja. Mučili su Gibsona uoči polaska za Rijeku i neobični problemi. Lijevi branič, Jack Lewis, za kojega Gibson kaže kako je riječ o važnom obrambenom igraču, nije doputovao. Njegov nadređeni u tvornici automobila u kojoj radi nije imao milosti. Lewis je morao ostati na radnom mjestu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.