Hrvatski radio

Radio Rijeka

HNS demantirao interes kineskih ulagača o izgradnji stadiona u Hrvatskoj

23.12.2018.

13:42

Autor: Ivan Ribarić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Hrvatski nogometni savez ovim putem demantira navode koji su objavljeni u hrvatskom sportskom dnevnom listu, a vezane za potencijalno ulaganje u nogometnu infrastrukturu od strane kineskih ulagača, stoji na početku HNS-ovog priopćenja.

Nakon teksta Sportskih novosti o izgradnji stadiona i sportske infrastrukture od strane kineskih investitora, Hrvatski nogometni savez na svojim je stranicama objavio priopćenje o neistinitosti takvih informacija. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Navedena vijest je neistinita - Hrvatski nogometni savez nije zaprimio bilo kakvu službenu ponudu za izgradnju stadiona.

Naravno, Hrvatski nogometni savez otvoren je prema suradnji sa svim ozbiljnim potencijalnim investitorima jer je izgradnja nogometne infrastrukture i stadiona jedan od prioriteta HNS-a. Međutim, svi ozbiljni partneri znaju da se o tomu razgovara u sjedištu Saveza, a ne putem medija. Dobro je poznato kako se ozbiljni poslovi rješavaju u tišini, a ne u medijima.

Nažalost, pojedinci su spremni koristiti ovu vrlo važnu temu - izgradnju odgovarajućeg stadiona za hrvatsku reprezentaciju - za svoju osobnu promociju putem medija, što nije iznenađujuće, ali je razočaravajuće. Hrvatski nogometni savez iskoristit će sve pravne mehanizme koje ima na raspolaganju da pojedinci odgovaraju za širenje ovakvih dezinformacija.

Savez će nastaviti na ozbiljnoj i profesionalnoj razini razgovarati sa svim tijelima nacionalne i lokalne vlasti te potencijalnim ulagačima o rješavanju tog velikog izazova hrvatskog nogometa - izgradnji stadiona za svjetske doprvake.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.