Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hoće li se uskoro igrati na Kantridi? Orijent i Opatija čekaju odluku HNS-a

04.06.2020.

11:12

Autor: Ivan Ribarić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Nogometaši Orijenta 1919 i Opatije s nestrpljenjem iščekuju odluku Žalbenog tijela za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza o tome u kojem će rangu natjecanja igrati iduće sezone, te hoće li se nogomet opet igrati na Kantridi.

Podsjetimo, Komisija za licenciranje HNS-a odbila je zahtjeve Orijenta 1919 i Opatije za izdavanje prvoligaške, odnosno drugoligaške licence. U oba slučaja glavna je zamjerka stanje stadiona na Kantridi koji su obje ekipe prijavile za korištenje u višem rangu natjecanja u kojem žele sudjelovati.

Krajem prošloga tjedna oba su kluba podnijela žalbu na tu odluku, te priložili garanciju Grada Rijeke, odnosno tvrtke Rijeka sport da će se u narednom razdoblju do početka iduće sezone ispuniti traženi uvjeti te da će stadion na Kantridi biti doveden na željenu razinu.

Kod Opatijaca situacija je ipak malo lakša u odnosu na Orijent 1919. Naime, Grad je dao garanciju kako će već do kraja tekućeg mjeseca odraditi kozmetičke zahvate na stadionu poput numeriranja stolica te saniranja vlage u svlačionicama što bi trebalo biti dovoljno da Opatija iduće sezone igra u Drugoj HNL.

S druge strane, za prvoligašku licencu koju traže Krimejčani potrebni su nešto veći zahvati. Osim već spomenutih radova, Kantridi za prvu ligu trebaju brojači na ulazima. Grad je i u tom slučaju izdao garanciju kako će do početka kolovoza i kvalifikacija za ulazak u Prvu HNL svi zahvati biti odrađeni.

I jednima i drugima ne preostaje ništa drugo nego vjerovati kako će HNS uvažiti garancije dane od Grada Rijeke, te kako će dobiti željenu licencu do 15. lipnja, kada se očekuju rezultati žalbenog postupka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.