Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hrvatski slijepi kuglači obranili europsku broncu

31.05.2017.

17:26

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Drugog dana natjecanja na 17. IBCA europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne, koje se održava u srpskom Apatinu, hrvatska muška reprezentacija osvojila je brončano odličje sa srušena 3853 čunja. Među osvajačima su riječki kuglači: Vedran Dumenčić, Vilijam Jelušić i Zlatko Vučenović.

Do bronce su došli u kategoriji B1- slijepi, Stjepan Đunđek s 535 i Ranko Milutinović s 500 srušenih čunjeva, u B2 (s ostatkom vida do 3 posto) Vilijam Jelušić 699 i Ivica Ferenčić 673 srušena čunja. U B3 (igrači s ostatkom vida do 10 posto) Vedran Dumenčić 752 čunja i Zlatko Vučenović sa 694 srušenih čunjeva.

Novi europski prvaci su Poljaci koji su srušili 3946 čunjeva, dok su srebro osvojili reprezentativci Slovenije s 3884 čunjeva.

Izbornica hrvatskih reprezentacija Ruža Markešić bila je zadovoljna što su naši slijepi kuglači uspjeli obraniti brončano odličje koje su osvojili na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u Koprivnici, a tom uspjehu je po njenim riječima najviše pridonio rezultat Vedrana Dumenčića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.