Hrvatski radio

Radio Rijeka

Imaš barku, imaš jedro? Prijavi se na 24. Fiumanku!

02.06.2023.

14:39

Autor: Neva Funčić

Dobrodošli na 24. Fiumanku!

Dobrodošli na 24. Fiumanku!

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Pred nama je tjedan jedrenja u Riječkom zaljevu, 24. međunarodna regata Fiumanka. Od nedjelje 4. lipnja do nedjelje 11. lipnja ponovno će okupiti zaljubljenike u more i jedrenje, gospodarstvenike i nautičare. Sudjelovanje je besplatno i pozvani su svi, istaknuto je na predstavljanju programa Fiumanke u Rijeci.

Rijeka i riječka luka u lipnju postaju nezaobilazno mjesto susreta nautičara i ljubitelja jedrenja. Fiumanka je postala turistički brend grada Rijeke i označila okretanje grada moru. 24. izdanje regate okupilo je brojne pokrovitelje i suorganizatore, a pred Riječanima i njihovim gostima je bogat sportski i zabavni program. 


Počinje u nedjelju 4. lipnja jedriličarskom regatom MAXI ON na ruti Pula - Rijeka, a u ponedjeljak 5. lipnja ispred riječkog lukobrana starta prvi dan jedrenja Studentske regate. 


Studenti jedre tri dana, a u srijedu 7. lipnja pridružit će im se i poslovna regata LÜRSSEN DESIGN CENTER KVARNER te papirnata Fiumanka na Trgu 128. brigade HV-a. U četvrtak 8. lipnja na lukobranu će biti organiziran Molo Longo Craft Beer Fest uz nastup benda Finta de Mona, a u petak 9. lipnja nas na Gatu Karoline Riječke očekuje Gastro Fiumanka, nastupi grupa Whitehead na Trgu Riječke rezolucije te Krešo i Kisele Kiše na Molo Longu.


Subota 10. lipnja je dan velike regate FIUMANKA 2023. u Riječkom zaljevu, ali i Europske medijske regate te Windsurf Fiumanke u zaljevu Preluk. Na lukobranu svira Obrazovni program, na Trgu Riječke rezolucije Grooversi, a na gatu će trajati gastro sajam.


Slavlje jedrenja u nedjelju 11. lipnja zatvara drugi dan jedrenja Windsurf Fiumanke te Sup Fiumanka, regata za veslače na supovima u riječkoj luci.


Pozvani su svi, rekli su na predstavljanju Fiumanke članica organizacijskog odbora regate Lili Ivetac, rektorica riječkog sveučilišta Snježana Prijić Samaržija i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, poslušajte:

Što su nam sve pripremili za Fiumanku 2023.?

Organizirali su Fiumanku 2023.

Organizirali su Fiumanku 2023.

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.