Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ispisane prve stranice nove riječke priče

21.12.2013.

09:33

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Spušten je zastor na kraju jedne divne riječke predstave u 2013. godini. Osvojena Mercedes-Benz Arena, pogoci Betisu, Lyonu, naslov jesenskog viceprvaka, samo su neki od trenutaka za pamćenje.

Drugu godinu zaredom održana je Noć HNK Rijeke. Završna svečanost na kraju jedne lijepe polusezone okupila je u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner petstotinjak uzvanika, igrača, trenera i predstavnika HNK Rijeke, kao i predstavnika drugih prvoligaških klubova, Hrvatskog nogometnog saveza i mnoge druge ugledne goste.

Uistinu je to bila godina za pamćenje, od Prestatyna preko Stuttgarta do Seville, sjajnih trenutaka u domaćem prvenstvu i naravno, radosti i ponosa koji osjećaju svi navijači Rijeke, kluba u usponu, momčadi koja je spremna za velike stvari.

Dolaskom predsjednika Damira Miškovića počela se stvarati nova Rijeka, koja je u samo jednoj godini napravila velik iskorak u Europi, ali i hrvatskom prvenstvu.

Ovo je definitivno povijesna godina, zbog rezultata kojeg smo ostvarili. No, sada smo došli do jednog nivoa kojeg će biti teže održati, treba ostati čvrsto na zemlji, moramo raditi još više nego što smo do sada radili da bi ostali na toj razini. To nam je cilj, počeo je s osvrtom na uspješnu godinu Damir Mišković.

Atmosfera u klubu i oko njega je sjajna, ova priča pretvara se u tradiciju za koju se svi nadaju da će dugo trajati.

I ja se nadam, sigurno da će trajati, može biti samo bolje. Naravno, bit će boljih i lošijih dana, ali na kraju dana to je sport. Mi svi trebamo s time živjeti, u dobrom i u lošem. Treba uvijek pozitivno razmišljati i gledati naprijed. Ne trebamo letjeti u nekakve euforije, jednostavno moramo, ponavljam, puno raditi, jer puno smo radili da bi došli do ovoga. Prvenstveno moramo raditi da bi zadržali ovo što imamo, prije nego napravimo i korak više, rekao je predsjednik Rijeke.

Najdraži trenutak? Prva asocijacija za mene je Stuttgart. Pamtimo sreću svih nas Riječana, poslije 30 godina smo došli negdje gdje nismo bili toliko dugo. Neki nisu možda ni svjesni kakav smo iskorak napravili u samo godinu dana. Multimilijunski klubovi ne dostignu takav napredak u tako kratko vrijeme i mislim da moramo biti ponosni. Ponosni na Rijeku i na naš grad, rekao je Damir Mišković.

Podrška navijača bila je uvijek tu, u dobrim i lošim trenucima. U susretima u kojima je Rijeka možda računala i na koji bod više, a nije do toga došlo, sinergija i zajedništvo ekipe te pobjednički mentalitet uvijek su bili prisutni.

To je ono što smo i htjeli napraviti, da svaku utakmicu idemo na pobjedu. Naravno, to ne znači da ćemo pobijediti svaki puta, ali rezultati su pokazali da smo postigli najviše golova u prvenstvu, imamo dva najbolja strijelca lige, a i obrana je na visokom nivou. Moramo još puno uložiti truda i rada u sve to, dodao je Mišković.

Godinu koja polako curi svi će pamtiti po povijesnim rezultatima i fantastičnim dosezima, a što bi mogao biti highlight u godini koja je pred nama? Gradnja novog stadiona?

Ja se nadam. Moramo se sada koncentrirati i na prvenstvo, cilj nam je ući ponovno u Europu, bilo kroz prvenstvo ili kroz Kup. Cilj ove godine također jest početak popravka infrastrukture, da se to zovu kampovi plus stadion, ja bih bio najsretniji, bilo bi to ispunjenje cilja. Čak i da ne odemo u Europu, a da napravimo stadion i stvorimo bolje uvjete bio bih presretan, da se možemo dalje unaprjeđivati u budućnosti, zaključio je Mišković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.