Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Italia Soccer Camp" - Roberto Baggio u Opatiji

07.06.2019.

10:30

Autor: Radio Rijeka

Dinko Lucić, Luka Modrić, Rosario Strano, Roberto Baggio (Foto: PBZ)

Dinko Lucić, Luka Modrić, Rosario Strano, Roberto Baggio (Foto: PBZ)

Foto: - / -

U Opatiji je u organizaciji Privredne banke Zagreb predstavljen nogometni kamp za djecu "Italia Soccer Camp". Ovo sportsko događanje namijenjeno je djeci u dobi od 7 do 14 godina. PBZ je glavni partner ovog projekta u Hrvatskoj, podržava ga i Generali osiguranje.

Nogometni kamp za djecu održat će se u Zagrebu od 1. do 5. srpnja za ukupno 150 djece, a bit će uključena i djeca iz Dječjeg doma Zagreb. Polaznici  kampa imat će mogućnost stjecati vrijedna znanja i vještine o nogometnim tehnikama i taktikama po poznatoj i provjerenoj metodi vrhunskih nogometaša.
 
Konferenciji za medije prisustvovao je i Roberto Baggio, talijanska nogometna legenda koji je govorio o programu nogometnog kampa. Također, na predstavljanju su bili izbornik i kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko DalićLuka Modrić.
 
"Mi smo danas ovdje u Opatiji, zahvaljujući podršci Privredne banke Zagreb, i zato što čvrsto vjerujemo kako u vašoj zemlji leži veliki potencijal za svijet nogometa, a što ste i dokazali brojnim primjerima. Djeca koja će sudjelovati u ovom nogometnom kampu dobit će priliku trenirati po metodama vrhunskih nogometaša", izjavio je Roberto Baggio.

"U Hrvatskoj je nogomet najpopularniji sport. Zato podržavamo ovaj nevjerojatan projekt, zahvaljujući kojem mladi mogu trenirati s iskusnim  trenerima i igračima. Hrvatska je poznata po brojnim uspješnim sportašima i nadamo se da će netko od mladih nogometnih talenata jednoga dana uspješno predstavljati našu zemlju kao velika nogometna zvijezda kao što je to danas vrhunski Luka Modrić" , izjavio je Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a.

Dvoje odabranih sudionika hrvatskog nogometnog kampa koji će se održati u Zagrebu otputovat će u Italiju kako bi sudjelovali  na događanju Italia Soccer Camp DAY (prije lipnja 2020). Događanje Italia Soccer Camp DAY sadržava: treniranje u sportskom centru Centro Tecnico Federale FIGC u Covercianu u Italiji,  posjet muzeju nogometa u Covercianu, pohađanje posebne didaktičke nogometne nastave i ulaznice za utakmice talijanske nogometne lige Serie A.

Poslušajte razgovor s Robertom Baggiom:

Roberto Baggio, pripremio Albert Petrović

Dinko Lucić i Roberto Baggio (Foto: PBZ)

Dinko Lucić i Roberto Baggio (Foto: PBZ)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.