Hrvatski radio

Radio Rijeka

17:24 / 21.12.2013.

Autor: Korado Vujnović

Ivan Mance pomoćnik sportskog direktora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon 13 godina, Mance je prekinuo profesionalnu igračku karijeru i od danas je pomoćnik sportskog direktora.

Vratar Ivan Mance u 31. je godini odlučio prekinuti igračku karijeru. No neće daleko od bijele svlačionice, ostaje uz momčad kao pomoćnik sportskog direktora Srećka Juričića.

Iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu, želimo napredovati u svim segmentima. Vidimo gdje sve dobro funkcionira, a gdje se moramo bolje organizirati. Želimo biti blizu europskih standarda i želimo biti organizirani poput europskih ekipa, a ovo je jedan od koraka na tom putu. Ivan je svojim odnosom prema poslu skrenuo pozornost na sebe i uvjereni smo da smo izabrali pravu osobu. Sve je veći obim posla i trebalo nam je kvalitetno pojačanje u tom segmentu klupskog djelovanja. Ivan će biti uz ekipu i doprinijeti boljoj koordinaciji unutar kluba, rekao je Juričić te dodao kako se Manceov nasljednik među vratnicama još uvijek traži.

To će pitanje biti riješeno vrlo brzo, najvjerojatnije slijedeći tjedan. Nekoliko je varijanti u igri, ali ne bih izlazio u javnost dok razgovore ne privedemo kraju, zaključio je Juričić.

Podijeljenih je osjećaja bio Mance po okončanju sastanka s predsjednikom Miškovićem, dopredsjednikom Šćulcem i Juričićem.

Sretan sam što je klub u meni prepoznao osobu koja može podići standarde i koja može doprinijeti podizanju kluba na višu razinu. S druge strane ostaje žal za karijerom, ali ne gledam unatrag nego unaprijed i uvjeren sam da svi skupa možemo podići Rijeku na još viši nivo. Igračku karijeru nisam prekinuo zbog problema s ozljedama, nego sam odlučio preuzeti odgovornost kada su mi u klubu predočili plan u kojem ja više mogu pomoći kao pomoćnik sportskog direktora nego kao vratar. Odlučio sam preuzeti odgovornost, a ne uživati u beneficijama gledanja utakmica iz prvog reda. Završavam fakultet i to je moja budućnost. E, sad, ta je budućnost došla malo ranije, ali..., zaključio je Mance.

Možda je jedna igračka karijera prerano završila, no poznavajući Manceove ljudske kvalitete i sposobnosti, za vjerovati je da je pred njim uspješna karijera "na katu".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.