Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ivan Rakitić o Ukrajini: Na terenu ćemo pokazati koliko vrijedimo

24.03.2017.

15:31

Autor: Albert Petrović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kakva je veza između NK "Turbina" iz Triblja i Ivana Rakitića? Prijateljska: hrvatski nogometni reprezentativac klubu je darovao 30 lopti kojima će se igrati na predstojećem Euru u Rusiji, a u programu Radio Rijeke govorio je o večerašnjoj utakmici s Ukrajinom u Maksimiru i drugim temama.

Nogometni klub Turbina iz Triblja na dar je dobio 30 nogometnih lopti, ukupno vrijednih oko dvije tisuće eura, kojima će se igrati na narednom svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Darovao ih je hrvatski nogometni reprezentativac i igrač Barcelone Ivan Rakitić, zahvaljujući dugogodišnjem prijateljstvu njihovog igrača Stjepana Mataije, inače voditelja škole nogometa, i prijatelja kluba Žarka Diminića, koji su ih i povezali s Rakitićem.

Stjepan i Žarko gostovali su u našem programu, a telefonski se iz Zagreba uključio i Ivan Rakitić, kojega smo upitali kakva je atmosfera uoči večerašnje utakmice protiv Ukrajine, ponovno pred publikom nakon dvije godine. "Vlada optimizam i svi igrači jedva čekaju izići pred svoje navijače, koji će nam biti 12. igrač. Čuli smo o najavama mogućih nereda, ali ne razmišljamo o tome, samo o utakmici i našem zadatku i nadamo se da će sve proći u redu", govori Rakitić.

Luisu Enriqueu, oko kojega je bilo dosta "šuškanja" i glasina, naš reprezentativac kaže: "Sve nas je iznenadio odlukom da ode iz Barcelone, a ja sam mu posebno zahvalan jer je baš on inzistirao da ja dođem u ekipu u kojoj, eto, doživljavam sjajne uspjehe." Za novinske napise o tome da cijela ukrajinska reprezentacija na tržištu vrijedi manje od njega i Modrića, komentira: "To je ipak samo papir, a teren je teren i na njemu moramo pokazati večeras koliko vrijedimo." Poslušajte što je sve Ivan Rakitić rekao u našem programu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.