Hrvatski radio

Radio Rijeka

Iz Pule u Rijeku dolaze maxi krstaši, sudionici regate MaxiOn

04.06.2023.

11:14

Autor: HRT - Radio Rijeka

Aktivnosti Fiumanke počinju u nedjelju kada će iz Pule u Rijeku doploviti maxi krstaši, sudionici regate MaxiOn

Aktivnosti Fiumanke počinju u nedjelju kada će iz Pule u Rijeku doploviti maxi krstaši, sudionici regate MaxiOn

Foto: - / Fiumanka

Aktivnosti 24. Fiumanke počinju već danas, u nedjelju 4.06., kada će iz Pule u Rijeku doploviti maxi krstaši, sudionici regate MaxiOn. U ponedjeljak se otvara regatni ured Fiumanke na Terminalu i kreće trodnevna Studentska Fiumanka Sveučilišta u Rijeci na kojoj će zajedriti 18 posada.


Medijska regata održat će se u subotu kao posebna grupa unutar glavne regate, a sve što se tijekom Fiumanke bude događalo na moru i kopnu, bit će zabilježeno u reportaži koja će se emitirati na HRT-u nekoliko dana nakon regate i putem Europske radiodifuzijske unije (EBU), biti odaslana svim članicama Unije. Uz HRT, Kanal Ri, ORF, Novi list, Novu tv i Torpedo s Novinet mrežom portala, regati će se priključiti i posada iz tvrtke Odašiljači i veze.Zahvaljujući medijskoj regati Fiumanka je napravila velik iskorak u međunarodnoj prepoznatljivosti. Tradicija jedrenja medijskih kuća u sklopu Fiumanke traje još od 2007. godine, a od 2013. godine u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom.


U subotu 10. lipnja u 12 sati zajedrit će 24. Velika Fiumanka i njezina medijska regata, a osim u Rijeci, jedrit će se i na Preluku na dvodnevnom Windsurf prvenstvu dok će sportski program u nedjelju zaključiti SUP Fiumanka.


Fiumanka je kao i do sada u potpunosti besplatna za sudionike, a s ovjerenom prijavom za regatu posadama koje iz drugih luka dođu u našu, riječku, od 5. do 11. lipnja osiguran je besplatan vez i naravno majice za posadu. U vrećici Fiumanke naći će se i još poneka sitnica!


HRT, a osobito naš Centar je na različite načine uključen u Fiumanku. Osim što sudjelujemo u produkciji i izvještavanju s regate, HRT-ova posada već godinama uspješno sudjeluje na medijskoj regati koju nećemo propustiti ni ove godine!

ravnateljica riječkog HRT Centra Irena Hrvatin

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.