Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jutros preminuo Božidar Matijević

22.09.2016.

15:48

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svima koji su ga poznavali ostat će u lijepom sjećanju. Prvenstveno zbog svog pozitivnog stava o ljudima oko sebe i uvijek vedrog duha, koji ga nije napustio ni kada je saznao da ga čeka teška borba s opakom bolešću.

Jutros je u 53. godini preminuo Božidar Matijević, voditelj Nogometne akademije Abuja. Svima koji su ga poznavali ostat će u lijepom sjećanju. Prvenstveno zbog svog pozitivnog stava o ljudima oko sebe i uvijek vedrog duha, koji ga nije napustio ni kada je saznao da ga čeka teška borba s opakom bolešću. Borba koju je nažalost izgubio. I unatoč bolesti, Božo je svoju momčad pratio na ovogodišnjoj Kvarnerskoj rivijeri jer je nogomet bila njegova velika životna ljubav.  

Matijević je rođen 25. rujna 1963. godine. Bio je dio juniorske generacije Rijeke koja je osvojila omladinski Kup Jugoslavije u kojoj su igrali mnogi poznati nogometaši poput Mladenovića, Škrejanca, Pučića, Rubčića i mnogih drugih. Nakon što je igrao u Drugoj jugoslavenskoj ligi u Majdanpeku, Matijević je otišao u Austriju i na taj način otvorio vrata nizu nogometaša s ovog područja.

Bio je i trener nekoliko lokalnih klubova poput Orijenta, Vinodola, Crikvenice, Krka ili Lovrana. Jedan od velikih trenerskih uspjeha ostvario je s juniorima Orijenta s kojima je igrao završnicu Kupa. Jedno je vrijeme obnašao i dužnost skauta riječkog prvoligaša. Na poziv predsjednika Bijelih Damira Miškovića otputovao je u Nigeriju gdje je kao voditelj Akademije Abuja ostavio dubok trag o čemu svjedoče rezultati mlade nigerijske momčadi.

Posljednji ispraćaj Bože Matijevića održat će se u subotu u 13 sati na groblju u Kastvu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.