Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kadetkinje Primorja osvojile dva naslova državnih prvakinja i dvije medalje

05.06.2017.

11:35

Autor: T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najmlađe natjecateljice Primorje Aqua Marisa su na Državnom kadetskom prvenstvu u sinkroniziranom plivanju proteklog vikenda u Zagrebu osvojile dva naslova državnih prvakinja (u timu i kombiniranim rutinama), srebro u duetu i broncu u solu i duetu.

Na prvenstvu, održanom na bazenu u zagrebačkim Utrinama, nastupile su kadetkinje iz svih hrvatskih klubova, njih ukupno 108, a Primorje je nastupilo s dvije ekipe. U prvoj, koja je osvojila medalje, nastupile su Tia Elena Fućak, Sara Spoja Milat, Ana Čop, Patricia Predovan, Lucija Bandera Ulrich, Morena Vuletić, Lana Stupar, Lana Turković, Liza Krzyk i Magdalena Mihajić, pod vodstvom trenerice Valerije Petrachine.

Drugu ekipu Primorjašica vodi trenerica Meri Drašković, a čine je Lena Glavačević, Nikolina Lukić, Antonija Tadić, Tara Turalija, Maja Mrakovčić, Nikka Kertelj, Lea Ivičak, Nora Ljubetić i Magdalena Čop. U disciplini kombinirane rutine zauzele su osmo mjesto.

Najveći konkurent Primorjašicama za medalje bio je Zagrebački sinkro klub, koji je na prvenstvu osvojio dva zlata i tri srebra, dok su medalje još osvojili Dolfina iz Splita (bronca u kombinaciji) i zagrebački Medveščak (bronza u timu).

U disciplini solo, prvakinja države postala je Katarina Baković iz ZSK, njezina klupska kolegica Laura Sarić je druga, dok je Riječanka Lucija Bandera Ulrich bila treća. Lucija je i najuspješnija Primorjašica, s osvojenim medaljama u svim disciplinama. 

U duetu su prvakinje Katarina Baković i Laura Sarić iz ZSK, dok su Riječanke druge i treće: srebro su osvojile Tia Elena Fućak i Lucija Bandera Ulrich s rezervom Sarom Spoja Milat, a Ana Čop i Lana Turković s rezervom Patriciom Predovan osvojile su broncu. Prva ekipa Primorja osvojila je zlato u timu i kombiniranim rutinama. 

Već 8. lipnja počinje međunarodni Primorje Synchro Cup za juniorke i mlađe juniorke, kojim će i završiti ova natjecateljska sezona.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.