Hrvatski radio

Radio Rijeka

15:47 / 04.09.2013.

Autor: Korado Vujnović/Ivan Dorian Molnar

Kantridom zavladao optimizam

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mi smo spremni učiniti sve kako bi dostigli standarde koji oni traže. Puno sam veći optimist nego sam bio jučer, rekao je Karabaić. Iako inspekcija UEFA-e još uvijek nije završila svoj posao na Kantridi, vijest koje dolaze "iznutra" više su nego optimistične.

Povjerenstvo je završilo prvi dio posla. Mi smo dosta zadovoljni, oni su imali primjedbe koje će biti objavljene u 18 sati. Mi smo spremni učiniti sve kako bi dostigli standarde koji oni traže. Puno sam veći optimist nego sam bio jučer, zadovoljnog je izraza lica kazivao gradski pročelnik za sport i tehničku kulturu Veljko Karabaić.

Neslužbeno, dojam je riječkog dijela delegacije kako odigravanje utakmica po skupinama Europa lige pod stijenama nije upitno. Završni izvještaj izaslanici UEFA-e sročit će već večeras, a klub i Grad bi službenu verziju mogli dobiti već sutra, najkasnije za koji dan. Izvještaj će sadržavati dug popis radova koje na stadionu treba napraviti, no prema riječima jednog člana riječke delegacije, sve što UEFA zahtijeva daleko je od neizvedivog. Sva rješenja predložena s riječke strane, UEFA-ini inspektori drže prihvatljivima.

Optimističnim tonovima zasigurno je pridonijelo lobiranje uprave riječkog prvoligaša na izvlačenju skupina u Monacu prošloga petka, ali i pismeno jamstvo riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela uručeno UEFA-inim izaslanicima, u kojem Grad i Trgovačko društvo Rijeka Sport izražavaju spremnost na svaki mogući način, pa i financijski, pomoći kako bi se svi zahtjevi ispunili. Zanimljivo, u dosadašnjem dijelu inspekcije, povjerenici UEFA-e niti jednom nisu postavili pitanje širine travnjaka. Tek su u početnim razgovorima napomenuli kako su upoznati s njegovom širinom.

Pred klubom i gradom je, po svemu sudeći, naporan period od dvadesetak dana prilagođavanja Kantride europskim standardima. Koliko god velik, napor koji će Riječanima donijeti nemjerljivo zadovoljstvo i produžiti osjećaj ponosa. Nogometna Europa za Rijeku je čula na Mercedes Benz Areni. Po svemu sudeći, sada će imati priliku upoznati i njene čuvene stijene.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.