Hrvatski radio

Radio Rijeka

Karate: Četiri hrvatska zlata u Rijeci!

07.10.2019.

11:23

Autor: Hina

Foto: KK TAD Rijeka

Foto: KK TAD Rijeka

Foto: - / -

Hrvatski karatisti bili su vrlo uspješni na tradicionalnom međunarodnom Croatia openu kojem je proteklog vikenda domaćin bila sportska dvorana na Zametu u Rijeci. U seniorskoj konkurenciji, Hrvatska je osvojila ukupno dvanaest odličja: četiri zlata, tri srebra i pet brončanih medalja.

U svim dobnim kategorijama te u parakarateu na trodnevnom 19. Croatia openu sudjelovalo je 1.556 karatista iz 269 klubova i 25 zemalja.

Naslov pobjednika u borbama osvojili su Dino Povrženić (KK Karlovac, -60 kg), Boran Berak (PGŽ, -67 kg), te Sadea Bećirović (-68 kg, Susedgrad) i Maša Vidić (+68 kg, Hercegovina Zagreb). 

Do srebra su stigli članovi KK "Esseker" u ekipnim katama te Jelena Pehar (-50 kg, Ipon Zagreb) i Anamarija Križan (+68 kg, Hercegovina Zagreb). 

Broncu su osvojili članovi Rab-Enpija u ekipnim katama, a u borbama: Ines Grdenić (-50 kg, Velika Gorica), Lucija Čatlak (-61 kg, Hercegovina Zagreb), Leon Marcijuš (-84 kg, Međimurje) i Karlo Raguž (+84 kg, Hrvatski dragovoljac).

U isto vrijeme, u Moskvi se održao turnir Svjetske lige na kojem je nastupio dio hrvatskih reprezentativaca. Najbliže odličju bio je Stjepan Štimac u kategoriji do 67 kg, koji je natjecanje završio u repasažu za broncu. U prvoj borbi repasaža zaustavio ga je Ukrajinac Hnat Pak s 5-0. 

Do osmine finala stigli su Ivan Kvesić (-84 kg), Ivan Martinac i Enes Garibović (-75 kg). U drugom kolu ispao je Ante Mrvičić (-84 kg), a u 1. kolu natjecanje su završili Alessandra Hasani (-61 kg), Ana Lenard (-61 kg), Lucija Lesjak (+68 kg) i Anđelo Kvesić (+84 kg). Vlatka Kiuk u pojedinačnim katama u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzela je 10. mjesto. Na turniru u glavnom ruskom gradu nastupila su 642 sportaša iz 85 zemalja. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.