Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek: Ah, svašta sam večeras vidio

03.12.2016.

17:43

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Igrači se inate. Kome? Meni valjda, znate kakav sam ja tip. Poanta ove utakmice je inat, hrabrost i odlučnost. Veliko hvala našim navijačima koji su nas na kraju u teškim trenucima držali na nogama, rekao je Kek, a sudački kriterij Ante Vučemikovića nije želio komentirati.

Osvojila je Rijeka u Maksimiru bod i zadržala šest bodova prednosti u odnosu na Dinamo. Neujednačenom kriteriju suca Ante Vučemilovića unatoč. Dijelio je javne opomene Bijelima Vučemilović kao na pokretnoj traci. U 70’ drugi žuti pokazao je Gorgonu, zbog prekršaja nakon kakvog bi na drugoj strani običavao pokazati da se igra nastavi. No i s desetoricom izdržala je momčad Matjaža Keka i, hrabro odigravši završnicu, sačuvala barem jedan bod. Više se u zadanim okolnostima jednostavno nije ni moglo.

Čestitam igračima na osvojenom bodu, iako smo željeli puni plijen. Očekivano teška utakmica. Veliko hvala našim navijačima koji su nas na kraju u teškim trenucima držali na nogama. Moraš biti zadovoljan bodom, iako imali smo priliku u 89’. Loše smo odigtrali zadnjih desetak minuta prvog poluvremena. Teško nam je bilo s igračem manje, s puno žutih kartona, i onda više ne možeš ulaziti u duele. Kako je do tih kartona došlo, o tome ne bih. Oduzet nam je naš glavni forte, a to je agresija na igrača s loptom. Postigli smo gol iz udžbenika, izdržali smo pritisak, a isključenje je utjecalo na daljni tijek utakmice, rekao je Kek.

Zamoljen da prokomentira svoje viđenje situacije kod isključujućeg kartona Gogona te Vučemilovićev kriterij, Kek je odgovorio.

Svašta sam ja večeras vidio. Ne bih suđenje komentirao.

Unatoč igraču manje u završnici, Kekova momčad nije se raspala. Držeći raspored, izdržala je pritisak do kraja.

Igrači se inate. Kome? Meni valjda, znate kakav sam ja tip. Idu, žele i pritom rade pogreške. Mi smo uoči utakmice morali puno mijenjati, posebno u ofenzivi. Prskalo nas je držao u igri, iako se jutros nije znalo hoće li uopće nastupiti. Eto, dali smo i prvi gol u prvenstvu u Maksimiru. Pomalo skidamo neke stvari, rekao je Kek.

Na upit domaćih kolega kako se njegova momčad večeras nije bavila nudizmom, već se hrabro oduprla Modrima, Kek je duhovito primijetio.

Pa i nudizam je jedna vrsta turizma, kod nas na Kvarneru vrlo popularna. Željeli smo igrati nogomet, htjeli smo se prikazati u dobrom svjetlu. Poanta ove utakmice je inat, hrabrost i odlučnost. Ova bodovna razlika koju imamo je podstrek za dalje. Još ništa nije gotovo. Tek je pola prvenstva odigrano, a mi smo pokazali da svakoga u ovoj ligi možemo razbiti, ali i svugdje izgubiti bodove. Prvenstvo se odlučuje u petom mjesecu, završio je Kek.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.