Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek: Bez komunikacije i poštovanja ne ide

18.10.2013.

18:21

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Krepat ma ne molat! Hajde da vidimo, a ne samo da pričamo. Postavimo se u skladu s tim, ali u svim segmentima kluba, a ne samo na igralištu pa će biti puno lakše doći do nekih stvari", poručio je Kek .

Matjažom Kekom nikada nije dosadno, štoviše, često zna biti vrlo zanimljivo. Dan uoči dvoboja 13. kola 1. HNL sa Zadrom na Kantridi upriličio je Kek još jedan u nizu sebi svojstvenih javnih istupa. Uvod uobičajen, osvrt na sutrašnji susret.

Dolazi nam ekipa koja u četiri utakmice skoro nije primila gol. S četiri iskusna igrača promijenili su svoj stil i čeka nas utakmica u kojoj ćemo morati biti angažirani, agresivni i sa što manje tehničkih grešaka. Mi jesmo favoriti, ali na papiru je to lako napisati. Neće oni sami "leći". Utakmica u svibnju dobro nam je upozorenje. Neugodna su ekipa ako nisi koncentriran i s mislima na neke druge utakmice. Dobro smo radili protekli tjedan, ali nismo bili kompletni. Tek smo dva treninga odradili s  reprezentativcima. Razgovarao sam s igračima, mi možemo u Europu kroz prvenstvo i Kup, imamo i europske utakmice, ali tražim od njih da preuzmu odgovornost kada je u pitanju Zadar. Uvjeren sam da će se tako i postaviti i nema razloga da uz pomoć navijača ne uspijemo, rekao je Kek, pokazao natpis na majici "Krepat ma ne molat" te dodao: Hajde da vidimo, a ne samo da pričamo. Postavimo se u skladu s tim, ali u svim segmentima kluba, a ne samo na igralištu pa će biti puno lakše doći do nekih stvari, poručio je Kek te otvorio novu temu.

Ne mogu biti sretan zbog tih trzavica. Rijeka je dobro izgledala kada smo svi disali kao jedan, kada je bio postavljen sustav i organizacija. Tada smo stvarno dobro izgledali. Zadovoljan sam kakve smo uvjete imali ovaj tjedan u Rovinju, danas smo trenirali na odlično pripremljenom travnjaku Kantride,  rekao je Kek te dodao kako nije riječ o trzavicama unutar momčadi koja je svoju složnost nebrojeno puta dokazala.

Ovo smo ljeto primjerice radili u Fužinama u sjajnim uvjetima, sada smo radili nekoliko dana na umjetnoj travi. Ne smeta me to toliko, ali to nisu normalni uvjeti. Znam da je prije 30 godine bilo drugačije, da su neki treneri imali drugačije uvjete, ali ja se borim za sebe i da bi nam bilo bolje. Ako je moguće. Sigurno da me smetaju ti ozljeđeni i igrači. Tu svatko neka odradi svoje. Ne želim se miješati u ničiji posao, ali zna se tko je odgovoran za struku. Mi radimo sve da ozlijeđene dobijemo natrag, ali u stanju u kojem ih neće biti potrebno čekati tri ili četiri tjedna da se vrate u ritam treninga. To je problem, komunikacija između terapija i treninga. Uvijek se nešto može napraviti bolje. Ako želimo napraviti stabilan klub ja mislim da je najvažnije poštovanje i komunikacija. I to u svim smjerovima. Najlakše je pričati. Preuzmimo odgovornost. I ja moram biti samokritičan. Zapitati se gdje sam pogriješio u tim treninzima vezano za ozljede. Ne mogu ja samo reći kriva je doktorica ili kriv je fizioterapeut. Možda smo mi pogriješili u treningu. Događa se to vani i u velikim klubovima. Ali ne treba onda lupetati, nego ocijeniti svoj rad najprije i vidjeti što može bolje. Ali bez komunikacije i odgovornosti ne ide. Da zaključim, igrači su oni koji su klub doveli do ovog nivoa. Na njima je da zadrže taj nivo i nema opuštanja i spavanja. Svaku sekundu treba biti budan i težiti biti bolji. Klub je stabilan i nema razloga da ne idemo naprijed optimizmom i pozitivnom energijom. Do sada nam je to dobro išlo. Samo želim da se igra s otkrivenim kartama, naoko zagonetno je za kraj poručio Kek.

Sastav nije želio izdiktirati. Neće zbog ozljeda sigurno biti Leškovića, Zlomislića, Jugovića, Kneževića, Tomečaka i Marića te Močinića zbog tri žuta kartona. Najavio je par središnjih braniča Datković i Mitrović pa bi sudeći po posljednjim treninzima startnu postavu mogli činiti: Vargić - Boras, Mitrović, Datković, Bertoša - Kvržić, Maleš, Brezovec, Sharbini - Kramarić, Benko

Početak je u 15 sati, sudačku četvorku predvodit će Dalibor Mlakar iz Zagreba, a tijek dvoboja možete pratiti u programu Radio Rijeke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.