Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek: Bit će veselo kad budemo analizirali utakmicu

30.10.2013.

16:35

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bit će veselo kad budemo analizirali ovu utakmicu jer iz aviona se vidjelo da su neki izgledali kao da su pali s Marsa, rekao je Kek nakonsusreta s Podravinom.

Nije nakon susreta u Ludbregu Matjaž Kek odisao zadovoljstvom. Najvažnije je ostvareno, prolaz u slijedeću fazu natjecanja, ali  uz dosta muke i neizvjesnosti.

To su takve utakmice u kojima slabije ekipe imaju svoju priliku. Tu su priliku domaćini danas htjeli iskoristiti na korektan način. Mi smo im previše dozvolili i bilo je zanimljivo i napeto. Ali na kraju je presudila kvaliteta. Bit će veselo kad budemo analizirali ovu utakmicu jer iz aviona se vidjelo da su neki izgledali kao da su pali s Marsa. Ne mogu reći da nisu htjeli, ali neki su daleko od prave forme. Ovakve utakmice dobro dođu kako bi dobio jasniju sliku o formi pojedinih igrača. Teren je bio neravan, ali isprike kod mene ne igraju ulogu. Kako su oni mogli trčati, mogli su i moji igrači. U nekim dijelovima utakmice činilo mi se da oni mogu više trčati, a izveo sam potpuno novu ekipu u odnosu na Osijek. Zadovoljan sam s prolazom, nitko se nije ozlijedio, dobar trening je to bio za nas, ali i dobar uvid u stanje nekih pojedinaca, rekao je Kek.

Izmjene, Sharbini, Močinić i Benko unijele su u igru Bijelih dosta živosti.

Tako smo i planirali. U 60' ulazak trojice igrača da ostanu u ritmu. Eto, neki stalno potvrđuju da zaslužuju dres Rijeke. Čeka nas Split. Šteta što je Kramarić jučer na treningu osjetio nezgodnu ozljedu aduktora, to nas je poremetilo. Benko i Mujanović su se dobro oporavili od udaraca u glavu u Osijeku, Krstanović ne može igrati u Splitu zbog kartona, a vidjet ćemo što će nalaz pokazati za Kramarića. Išao sam u rizik s Jugovićem, a Tomečak je blizu povratka, jutros je odlično trenirao. Ali Split je sasvim druga priča, a ovo je bila sjajna utakmica da netko sa strane tko misli da bi mogao igrati ovaj ili onaj, vidi da i trener nešto vidi kroz te silne treninge i utakmice, završio je Kek.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.