Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek: Bitna pobjeda, laknulo nam je

26.11.2017.

20:26

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zaslužena pobjeda u teškoj utakmici, prije svega što se tiče teškog terena. Bitna je ovo pobjeda poslije svega što nam se događalo u posljednje vrijeme, nakon loših rezultata i silnih putovanja, rekao je Kek.

Došli su nogometaši Rijeke na blatnjavom i vodom natopljenom vinkovačkom travnjaku do prve prvenstvene pobjede nakon skoro dva mjeseca. Zadovoljan je bio Matjaž Kek nakon utakmice.

Zaslužena pobjeda u teškoj utakmici, prije svega što se tiče teškog terena. Bitna je ovo pobjeda nakon svega što nam se događalo u posljednje vrijeme, nako loših rezultata i silnih putovanja. Uspjelo nam je u oprvom dijelu, dok se još dalo igrati po ovom travnjaku, doći do prednosti. Zbog neozbiljnosti i slabe reakcije utakmicu smo doveli u neizvjesne vode. Ali dobro, u ovakvim uvjetima takva se greška uvijek može dogoditi. Čestitke igračima, puno smo patili u posljednje vrijeme jer nismo bili dobri. Rezultat vraća vjeru uioči Jadranskog derbija, rekao je Kek.

Vjeru vraća i vrlo dobrih pola sata u otvaranju utakmice. Bila je to rastrčana i razigrana Rijeka s idejim u igri. Sve dok se vinkovački travnjak nije pretvorio u blatnjavu kaljužu.

Kad smo jutros izašli na pregled terena, odlučio sam utakmicu početi s tri ofenzivnija igrača, a kasnije uvesti Maleša. Neki igrači imali su problema još od utakmice u Ateni. Ali opet postajemo opasni i postižemo golove. Laknulo nam je nakon ove pobjede, završio je Kek.

Domaći trener Mladen Bartolović, iako nezadovoljan nije imao puno toga za zamjeriti svojim igračima.

Nismo zadovoljni, izgubili smo bodove, ali pobijedila je bolja i kvalitetnija momčad. Napravili smo sve da dođemo do pozitivnog rezultata koji je bio aktivan za nas do samog kraja, ali teren i kvaliteta protivnika nisu nam dopustili da dođemo do tog boda. Dečki su dali sve od sebe, ali nije išlo. Utakmicu smo izgubili u prvih pola sata. Nismo izgledali u tom periodu dobro, bili smo bez agresije, dozvoljavali Mišiću i Bradariću da slobodno igraju. Previše smo otvorili krilne pozicije, Zuta je  imao desetak ubačaja. Kasniji smo smanjili, ali do boda nismo uspjeli doći, rekao je Bartolović.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.