Hrvatski radio

Radio Rijeka

18:42 / 25.07.2017.

Autor: Iz Salzburga Korado Vujnović

Kek: Cilj je da o prolasku odlučujemo na Rujevici

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osjeća se malo umor kod nekih, ali ovo je takva utakmica da ne znam tko može biti umoran. Izazovan dvoboj, utakmica koja nosi nešto više, a protivnik i ambijent su takvi da se svi moramo mobilizirati 120 posto, rekao je Kek.

Kasnili su nogometaši Rijeke na trening 15-tak minuta. U ionako prometno zagušenom Salzburgu, prometna nesreća u potpunosti je blokirala središte grada. Sjeo je Matjaž Kek u društvu Alexandera Gorgona pred domaće i riječke novinare.

Dvije ekipe, jedan želja za prolazak. Svjesni smo težine zadatka i kvalitete protivnika. Imamo veliku želja za prolaz. Očekuje nas, uvjern sam, zanimljiva, ali prije svega fer i kvalitetna utakmica. Jer obje ekipe imaju svoje kvalitete. Naš je cilj da se o prolasku odlučuje na Rujevici. S obzirom na financijsku moć i kvalitetu ekipe, domaćin je lagani favorit, poče je Kek u uvodu.

Na put je poveo 21 igrača i tri vratara. U konkurenciji za sutrašnju utakmicu je i novopridošli Matej Jelić.

Da, i on je s nama. Zdravstveno stanje u ekipi je dobro. Ono malo problema koje imamo, vjerujem da ćemo do sutra sanirati. Ovi igrači koji su tu konkuriraju za sastav. Ne mislim ništa mijenjati, nemam ni razloga za to. Upozorit ću na neke stvari koje u posljendjim utakmicama nisu bile dobre. Možda primjenim kojeg igrača, ali mi imamo svoj stil i ne znam zašto bih nešto mijenjao. Osjeća se malo umor kod nekih, ali ovo je takva utakmica da ne znam tko može biti umoran. Izazovan dvoboj, utakmica koja nosi nešto više, a protivnik i ambijent su takvi da se svi moramo mobilizirati 120 posto, rekao je Kek.

Prošloga ljeta Red Bull je svoj put u kvalifikacijama Lige prvaka završio u Play offu, bolji je tada bio Dinamo.

Ovo nema veze s tom utakmicom. Kadar domaćina je drugačiji, a i Rijeka nije Dinamo, tako da  je ovo sasvim jedno drugačije polazište za ostvarenje rezultata, rekao je Kek.

Atmosfera uoči ovogoa dvoboja mnoge podsjeća na Stuttgart i Mercedes Benz Arenu.

Lijepe su to uspomene, ali ovo je naša zbilja i realnost, 3. pretkolo Lige prvaka. Ovo je Austrija, ono je bila Njemačka, ali tko zna… Bio bih najsretniji kad bi i sa Red Bull Arene imali slične uspomene. Ovo je za mene top utakmica, ambijent, protivnik, veliki izazov i motiv, rekao je Kek, a na pitanje o navijačima odgovorio.

Sve sam rekao što sam imao i nemam namjeru komentirati. Mi smo najsretniji kad su navijači s nama. Posebno na gostovanjima jer su to onda za nas domaće utakmice i Rijeka je onda posebno motivirana, završio je Kek ne želeći razmišljanja svog kolege na klupi domaće momčadi Marca Rosea koji je nahvalio riječku momčad, ali i Keka osobno.

Posebno zanimanje domaćih novinara izazvao je Gorgon. No odgovarao je Austrijanac na gotovo svako pitanje domaćih kolega kurtoazno ne ulazeći u detalje.

Ovo je za mene posebna utakmica. Drago mi je da sam opet ovdje. Red Bull je jaka ekipa, ali i mi imamo svoj plan. Prošle smo sezone bili ispred Dinama, pokazali smo svoju snagu.  Bit će to sraz dviju kvalitetnih ekipa i bilo bi dobro postići pogodak. Mislim da je domaćin lagani favorit, rekao je Gorgon.

Na Red Bull Areni očekuje se sutra oko desetak tisuća gledatelja. Među njima i oko tri tisuće navijača Rijeke, koji će biti smješteni u jugozapadnom kutu stadiuona predviđenom za gostujuće navijače. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.