Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek: Crveni karton u 16. minuti usmjerio je utakmicu

15.08.2015.

21:41

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Što da kažem, komentiram samo ja. Ispadam već smiješan, govori se da samo tražim alibije. Tu su kamere, sve se vidi. Nije to bilo daleko od mene, činila mi se možda prebrza odluka. Na kraju krajeva je to donijelo prevagu. Poslije toga smo dobro reagirali, ali nikako nisam zadovoljan našom igrom u zadnjih 20 minuta, kazao je Kek.

Nogometaši Rijeke i Hajduka podijelili su bodove u Jadranskom derbiju koji nije opravdao očekivanja. Igralo se žustro, uz dva isključenja i čak šest žutih kartona, ali nedostajalo je pravih akcija i prilika. Prvi je na "pressicu" nakon utakmice stigao trener Hajduka Damir Burić, koji ne misli da je utakmica bila siromašna.

S obzirom da je to bio derbi, utakmica je bila zanimljiva. Šteta što se dogodio crveni karton već u 16. minuti, utakmica je otišla onda u drugom pravcu. Mi smo nekako korigirali svoju igru, poslije smo napokon igrali kada je bilo 10 protiv 10. Bili smo ravnopravni, moja momčad je dala sve od sebe, u okvirima mogućnosti u kojima jesmo. Imali smo šansu za pogodak, lopta je odskočila, otišla pokraj gola. Sve u svemu, možemo žaliti da danas nismo pobijedili, rekao je Burić, odgovorivši i na pitanje zbog čega njegova momčad nije pokušala više dok je imala brojčanu nadmoć.

Držali smo se dogovora. Nitko ne zna u kakvom smo stanju, koliko smo utakmica odigrali. Ne kažem da smo mogli više, znali smo vrijednosti Rijeke, ali i naše snage. Moja momčad je odigrala dobro, Rijeka osim dominacije nije zapucala na gol. To je realnost, kazao je Burić, koji je bio zadovoljan debijem pocrvenjelog Velasqueza, ne želeći komentirati sudačke odluke.

Trener Rijeke Matjaž Kek istaknuo je prijelomni trenutak susreta.

Mislim da je odlučujući trenutak utakmice bio crveni karton u 16. minuti, koji je usmjerio utakmicu u smjeru u kojem nismo htjeli. Iako smo s igračem manje dobro odgovorili. Dobro smo sve to skupa držali, nismo Hajduku dopustili šanse. Tek kad smo ostali 10 na 10 ponestalo nam je snage, nekima i one stopostotne želje da guramo prema naprijed. Na kraju, kad u derbiju igraš toliko s igračem manje, trebaš biti zadovoljan s 0:0. Ali ja nisam zadovoljan s tim rezultatom, rekao je Kek, također upitan za komentar o odlukama glavnog suca.

Što da kažem, komentiram samo ja. Ispadam već smiješan, govori se da samo tražim alibije. Tu su kamere, sve se vidi. Nije to bilo daleko od mene, činila mi se možda prebrza odluka. Na kraju krajeva je to donijelo prevagu. Poslije toga smo dobro reagirali, ali nikako nisam zadovoljan našom igrom u zadnjih 20 minuta, kazao je Kek.

Dodao je strateg Rijeke kako je Malešova izmjena bila zdravstvenog karaktera nakon dugog izbivanja, ali i istaknuo nezadovoljstvo Jugovića taktičkom zamjenom krajem prvog dijela.

Maleš je hrabro izdržao ovu utakmicu. U onom momentu smo imali igrača manje, za tri minute je bilo 10 na 10, sigurno da bih onda povukao drugačiju izmjenu. Jugovićeva je bila taktička izmjena, iako ne razumijem njegovu reakciju kod izmjene. No, to je problem kojeg malo imamo i mi – nedostaje zajedništva, ponekad igrači misle samo na sebe. No rekao sam, kad smo imali igrača manje, odigrali smo taktički vrlo dobro. Držali smo Hajduk daleko, znali smo da čekaju kontru, zaključio je Kek. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.