Hrvatski radio

Radio Rijeka

21:46 / 19.09.2015.

Autor: Ivan Dorian Molnar

Kek: Izgleda da su penali postali psihološki pritisak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prelako gubimo te bodove. Što nam vrijedi taj silni posjed i sve to skupa, kada nismo imali pravu ideju i agresivnost. Kada je igra koncentrirana u sredini, trebao nam je kvalitetniji bok i mirniji ulazak sa strane. Šteta, rekao je Matjaž Kek.

Inter je još jednom otkinuo bod Rijeci. Nakon otvaranja prvenstva u Zaprešiću, "div iz predgrađa" na Rujevici se izvukao s "nulom", iako je meč loptu imao Bradarić u 90. minuti s bijele točke. Nije zadovoljan ishodom bio trener Rijeke Matjaž Kek.

Još jedna utakmica zapucanih šansi, penala i svakako s time ne možemo biti zadovoljni. Prelako gubimo te bodove. Što nam vrijedi taj silni posjed i sve to skupa, kada nismo imali pravu ideju i agresivnost. Kada je igra koncentrirana u sredini, trebao nam je kvalitetniji bok i mirniji ulazak sa strane. Ništa, za tri dana nas čeka kup-utakmica i moramo se okrenuti k tome, rekao je Kek.

Treći promašeni kazneni udarac ove sezone znak je i kako penali postaju svojevrstan psihološki pritisak.

Izgleda da da. Na treningu je jedno kad se zabija svaki udarac, a prvenstvena utakmica je nešto drugo. Ali rekao sam, promašuju i veći igrači. Nije samo problem u tom u penalu, problem je u silnim udarcima, ulascima sa strane i na kraju nekvalitetnoj završnici. Šteta, zaključio je trener Rijeke.

S druge strane, presretan osvojenim bodom bio je strateg Intera Samir Toplak.

Čestitam domaćinu na fer i korektnoj borbi u fenomenalnoj atmosferi. Očekivali smo takvu utakmicu, znali smo da će biti stalni presing Rijeke i da moramo biti koncentrirani, ali imati i sreće. Tu nismo uspjeli kao u Zaprešiću biti opasniji prema naprijed. Rijeka djeluje toliko moćno da ti ne dozvoljava dobar pas, ali odigrali smo fazu obrane na 100 posto i osvojili veliki bod, zaključio je Toplak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.