Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek: Kad ne igraš dobro, a dobiješ, znaš da si kao momčad sazrio

11.12.2016.

19:49

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vešović je zaradio dva udarca, a Martić je jedva izdržao i to je sigurno utjecalo na naš ritam, imali smo problema u ofenzivnom dijelu. Načelo nas je u završnici prvenstva, ali kad ne igraš dobro, a dobiješ, onda si kao momčad sazrio, rekao je Kek.

Slomili su Riječani s dva pogotka Andrijaševića u samoj završnici otpor Splita, upisali nova tri boda i kolo prije kraja jesenskog dijela prvenstva zadržali šest bodova ptrednosti ispred Dinama. No nije sve u Parku mladeži krenulo prema planu.

Ne mogu biti zadovoljan s prvim poluvremenom. Visili smo u nekim trenucima i koštalo je to živaca. Očekivano teško, ali na kraju zasluženo. Imali smo spor protok lopte na ovom teškom terenu. Split je kompaktan i ako ne uđeš dobro u utakmicu i nisi brz, imaš problema. S promjenama smo podigli ritam, individualna kvaliteta Andrjaševića je riješila susret. Split je posložena i motivirana ekipa i nikome ovdje neće biti lako. Velike čestitke mojim igračima, u seriji smo i sada slijedi poptuna mobiliozacija za derbi protiv Istre u zadnjem kolu, rekao je Matjaž Kek.

Prvu zamjenu napravio je Kek u samoj završnici prvoga dijela. Maleš, koji je već imao žuti karton, napravio je prekršaj koji Marić nije ocijenio vrijednom jaavne opomene. No za Keka je to bio znak za reakciju.

Jednostavno sam morao reagirati. Da nisam, onda bi ja došao pod upitnik. Mislim da taj njegov start nije bio za žuti, ali  svaki sljedeći bi predstavljao opasnost. Izmjenom smo dobili i dubinu u napadu. Ono što smo zamislili na početku nije dobro funkcioniralo. S Ajayijem smo dobili i drugačiju formu, rekao je Kek.

Igru su kasnije zbog ozljeda napustili Vešović i Martić.

Vešović je zaradio dva udarca, a Martić je jedva izdržao i to je sigurno utjecalo na naš ritam, imali smo problema u ofenzivnom dijelu. Načelo nas je u završnici prvenstva, ali kad ne igraš dobro, a dobiješ, onda si kao momčad sazrio, rekao je Kek.

Rijeka je po prvi put u svojoj povijesti postala jesenski prvak.

Velike čestitke igračima. Malo je tko očekivao da ćemo na kraju imati toliko bodova. U izuzetnoj smo seriji, ali sada je sva koncentracija okrenuta prema Istri. Onda ćemo podvući crtu. Mi u utakmicama u kojima ne igramo dobro pobjeđujemo zahvaljujući tome što uvijek netko iskoči. To je ono nešto više što odlučuje, rekao je Kek te na pitanje novinara o prijeaznom roku, odgovorio:

Ja bih bio sretan da ekipa ostane na okupu i skupa krenemo u pripreme. One su ključ i temelj kvalitetnog proljeća. Želimo igrati prepoznatljivo jer mi smo zahvaljujući našoj igri došli na naslovnice. A prijelazni rok je pitanje za druge ljudu u našem kliubu, rekao je Kek te na pitanje nada li se da Hajduk u zadnjem kolu može pomrsiti račune Dinamu, u sebi svojstvenom stilu odgovrio:

Sve ću napraviti i iz dna duše želim da Rijeka pobjedi Istru. A derbi je stvar Hajduka i Dinama. To je veliki derbi za kraj sezone i nadam se da će se nakon njega pričati samo o nogometu. Svi moramo malo razmisliti i početi razgovarati o nogometu. I ja sam taj koji ponekad reagira, ali idemo napokon razgovarati o nogometu, zaključio je Kek.

Više od pola sata okupljeni su novinari čekali domaćeg trenera Vjekoslava Lokicu. Pregledavao je snimku utakmice.

Ispričavam se na kašnjenju, ali želio sam pogledati snimku nekih spornih detalja. U 41’ Maleš je zbog starta na Pavlovskom trebao dobiti drugi žuti karton. Da ga je dobio, a trebao je, bila bi drugačija utakmica. U posljednjoj sekundi prvoga dijela Žuta je igrao rukom, a sudac, kojem sam čestitao na kraju utakmice, je označio kraj poluvremena. Kod prvog gola riječ je o našoj gtrešci. Obrana je stala jer je mislila da je zaleđe, ali nije ga bilo. Naivno. Ovaj drugi gol je nebitan jer je bilo već 1:0. Oba crvena su potpuno ispravno dodijeljena. Misilm da smo odigrali dobro prvo poluvrijeme. U drugom nas je Rijeka pritisnula, ali nije to bilo nešto posebno. Žao mi je na kraju da nismo osvojili bod. Gospoda iz Rijeke su napravila sjajan pritisak nakon utakmice u Maksimiru, a mi se nikada ne žalimo na suđenje. Budimo pošteni i kada nam stvari ne idu u prilog. Rijeka ove sezone igra fenomenalno i zasluženo su prvi. I danas su zasluženo pobijedili, ali ja ostavljam jedna upitnik, što bi bilo da je Maleš isključen i da je sviran jedanaesetrac kad je Žuta igrao rukom, u dahu je rekao Lokica.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.